Mai multe unitati de invatamant din Pitesti, Suceva, Satu Mare, Iasi si Constanta au suspendat astazi cursurile, iar de luni actiunile profesorilor vor capata o si mai mare amploare, a declarat secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop.

  • Actiuni de amploare in Educatie

"De luni actiunile ar putea capata o si mai mare amploare. Chiar daca am cerut aprobari pentru organizarea mitingului, toate sunt actiuni spontane, fiecare unitate luand decizie proprie privind suspendarea cursurilor, fara ca noi sa coordonam aceste actiuni"
, a precizat secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Aproximativ o suta de profesori protesteaza astazi, pentru a doua zi consecutiv, in fata Ministerului Educatiei, unde cer demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, "pentru dorinta de a asuma raspunderea pe Legea educatiei si de a inchide 1.700 de scoli la cererea presedintelui Traian Basescu", relateaza MEDIAFAX.

"Cerem demisia ministrului pentru doua motive esentiale. Unul - intrucat vrea sa adopte Legea educatiei prin asumarea raspunderii de catre Executiv. In acest context, prin Legea educatiei exista pericolul sa fie blocata reforma pe care o cerem de un deceniu. Cerem demisia ministrului pentru ca a spus ca este mandatat de catre presedintele Romaniei sa inchida 1.700 de scoli, indiferent de opozitia pe care o va avea in teritoriu, indiferent ce ar genera aceasta masura la nivel local", a declarat Liviu Pop.

Potrivit secretarului FSLI, inchiderea scolilor va afectata activitate a peste 500.000 de scolari si aproximativ 10.000 de angajati, cadre didactice si nedidactice.

Protestatarii scandeaza "Demisia, demisia", "11 clase, 11 clase !", "Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, pana nu vom discuta si legea noastra", "Nu va fie frica, Funeriu pica", "Demnitate, demnitate", "Fara asumare", "Astazi Capitala, maine toata tara", "Mincinosii" etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.