Tanara romanca agresata de un italian intr-o statie de metrou din la Roma a iesit din coma, dar se afla in continuare in stare grava.

Maricica Hahaianu, in varsta de 32 de ani, a fost batuta de un italian de 20 de ani in statia de metrou Anagnina, Roma, dupa o discutie mai aprinsa intre cei doi.

La un moment dat, discutia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn romancei, care a cazut. Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul Casilino din Roma si a fost supusa unei interventii chirurgicale.

  • Agresorul, in arest la domiciliu

Giorgio D'Este, medic primar la Spitalul Casilino din Roma a declarat ca femeia a suferit grave leziuni craniene si va fi mentinuta totusi in coma artificiala pana astazi. "Starea sa ramane grava", iar medicii sunt rezervati, a precizat oficialul citat.

Intre timp, carabinierii l-au identificat si arestat pe presupusul agresor, cunoscut cu antecedente penale. Acesta sustine ca a actionat in legitima aparare, afirmand ca s-a temut de romanca pentru ca aceasta il amenintase. Justitia italiana a decis ca agresorul sa fie plasat in stare de arest la domiciliu.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a denuntat indiferenta trecatorilor care au asistat fara sa intervina la agresarea romancei. "Este inacceptabil ca intr-un oras cum este Roma sa se intample astfel de agresiuni si sa nu existe o reactie a tuturor celor care vad asa ceva. Dupa vederea imaginilor, cred ca poate exista o reclamatie pentru refuz de acordare a ingrijirilor medicale de catre martori", a declarat acesta.

  • Un ministru italian condamna agresiunea impotriva romancei si propune o schimbare de mentalitate

Ministrul italian pentru Egalitatea de Sanse, Mara Carfagna, considera ca este necesara o schimbare de mentalitate pentru a se evita agresiuni precum cea care a vizat-o pe o romanca intr-o statie de metrou din Roma. "Se tot intampla aceste fenomene si trebuie condamnate. Nu trebuie sa lasam garda jos, este necesara o schimbare de mentalitate", subliniaza ministrul pentru Egalitatea de Sanse.
Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

Referindu-se in special la violentele impotriva femeilor, Mara Carfagna a subliniat faptul ca "nu este suficienta o initiativa privind educatia in scoli, pentru ca este vorba de un fenomen care, in termeni de statistica, este devastator", citeaza MEDIAFAX.

"Inca din primele zile de mandat, Guvernul si-a asumat o sarcina majora. A adoptat legea privind combaterea actelor de hartuire, a aprobat masuri impotriva violurilor care garanteaza pedepsele dure, a propus campanii de informare pentru condamnarea violentelor, a infiintat o linie telefonica speciala pentru sesizari. Sunt puncte importante, dar nu sunt suficiente. Lupta continua"
, explica ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.