Laboratorul Agentiei Nationale Antidoping a fost spart, insa atacatorii nu au sustras probe biologice sau documente ce ar compromite cercetarea cazurilor.
Agentia Nationala Antidoping (ANAD) a anuntat, duminica, intr-un comunicat, ca persoanele care au spart Laboratorul antidoping din Bucuresti nu au reusit sa sustraga probe biologice pentru controlul antidoping si nici documente din care s-ar fi putut aduce atingere principiului confidentialitatii.

"Dorim sa comunicam sportivilor, antrenorilor, federatiilor sportive nationale, institutiilor statului si, nu in ultimul rand, Agentiei Mondiale Antidoping ca atacatorii nu au reusit sa sustraga probe biologice pentru controlul doping si nici documente din care s-ar fi putut aduce atingere principiului pastrarii confidentialitatii si a bunei functionari a institutiei. In urma anchetei administrative si a inventarului realizat la nivelul tuturor departamentelor de lucru, inclusiv la nivelul Laboratorului de Control Doping nu s-a constatat distrugerea sau lipsa documentelor in masura sa compromita cercetarea cazurilor testate. De pe urma acestui eveniment, am concluzionat ca este necesara intarirea pazei sediului institutiei noastre si, in special, paza Laboratorului, cu forte specializate, eficiente, cat si cu aparatura tehnica necesara", se arata in comunicatul ANAD, potrivit MEDIAFAX.

Agentia Nationala Antidoping precizeaza ca in ciuda spargerii Laboratorului antidoping, ANAD isi va continua activitatea cu profesionalism: "Dorim sa aducem la cunostinta opiniei publice ca in ciuda atacului organizat in dimineata zilei de 10 octombrie 2010, in jurul orei 05.00, asupra sediului Agentiei Nationale Antidoping (ANAD), institutia noastra isi va continua activitatea cu acelasi profesionalism care i-a adus consacrarea in plan international. Suntem constienti ca pentru unii sportivi sau personalul din anturajul acestora, care doresc sa atinga gloria sportiva folosind substante si metode interzise in sport, noi - ANAD - reprezentam un obstacol major. De aici poate aparea interesul «celor certati cu etica sportiva», ca ANAD sa fie socotita o institutie «slaba», vulnerabila".

Citeste si:
Jaf la un magazin de bijuterii din Timisoara; hotii au furat un seif
Jaf la un magazin de...

Presedintele Agentiei Nationale Antidoping (ANAD), Gratiela Vajaiala, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Laboratorul antidoping din Bucuresti a fost sparte in noaptea de sambata spre duminica si ca, la prima vedere, hotii au vizat sustragerea unor documente. Vajiala a precizat ca oficialii ANAD au cateva banuieli, deoarece in ultima perioada s-a lucrat la un caz important de dopaj.

"Inca nu stiu amanunte despre ceea ce s-a intamplat, pentru ca acum este politia inauntru, iar noi inca nu avem voie sa intram. Din cate am discutat cu cei care se ocupa de caz, ni s-a spus ca trei persoane, cu fetele acoperite, au spart sediul ANAD, intrand prin spatele cladirii, dupa ce au rupt un grilaj si au spart un geam. Hotii au intrat in biroul directorului ANAD, doamna Mia Lamor. Din cate se pare, spargerea a fost data pentru a sustrage niste documente, pentru ca hotii nici macar nu s-au atins de laptopul directoarei. Au cautat numai documente, dar asteptam sa cerceteze politia de acum. Avem cateva banuieli, pentru ca in ultima perioada am avut un caz important. Nu putem sa ne pronuntam, pana nu se vor termina cercetarile", a spus Vajiala.

Citeste si:
Primul laborator de extragere a cocainei din România, descoperit în...
VIDEO Primul laborator de...

Laboratorul de la Bucuresti este acreditat de Agentia Mondiala Antidoping (WADA) din iulie 2009. Acesta este singurul din regiune si aici se analizeaza probe din mai multe tari este-europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.