Iarna se va instala in Romania inca din luna noiembrie, estimeaza specialistii Centrului International de Prognoza Meteorologica din Marea Britanie. Potrivit acestora, vom avea parte de o iarna "traditionala", cu temperaturi sub zero grade Celsius, viscol si zapada din abundenta.

"Cert este faptul ca ar trebui sa incepem sa ne obisnuim inca de pe acum cu temperaturile mai scazute, deoarece vara nu se va mai intoarce", potrivit meteorologilor consultati de EVZ. Astfel, pana la finele acestei luni, in vestul, sudul si estul tarii, media temperaturilor va fi de 10 grade Celsius, in timp ce in centru se vor inregistra cel mult 8 grade Celsius.

  • Noiembrie aduce ninsori in aproape toata tara

In noiembrie, temperatura medie va fi de 4,2 grade Celsius, iar cea minima de pana la minus 4 grade Celsius, in nordul Transilvaniei si al Moldovei si in Targu-Mures. In ultima luna din an, maximele nu vor depasi zero grade Celsius. Ninsorile abundente vor cadea in a proape toata tara, mai putin in Dobrogea.

Urmeaza ca in decembrie sa avem parte de viscole si de de ceata persistenta in toate zonele de campie si cele depresionare. Noptile vor deveni geroase, iar temperatura va cobori chiar sub zece grade, potrivit realitatea.

Desi luna octombrie a venit cu frig, temperaturile maxime vor putea depasi 25 de grade, mai ales in zonele estice, in a doua parte a lunii. Noaptea, temperaturile minime pot cobori sub -5 gade in depresiunile din nordul si centrul tarii, unde va fi favorizata producerea brumei.

Vremea in orasul tau

Vremea in urmatoarele trei zile

Maine vremea va fi si mai rece, cu temperaturi maxime ce se vor incadra intre 8 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei, si 16 grade in Campia de Vest. In Capitala, vremea nu va depasi 13 grade la amiaza, dupa ce dimineata se vor inregistra doar 5-6 grade. Sunt insa anse sa avem mai mult soare si nu va mai ploua.

Vremea ramane rece si vineri, cu temperaturi chiar mai mici decat joi. Maximele vor fi cuprinse intre 8 si 14 grade.
In Bucuresti este posibil sa ploua iar temperaturile vor oscila intre 3-4 grade, de dimineata, si 13 grade in timpul zilei.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.