Profesorii ies in strada: Sindicalisti "Spiru Haret" si FEN vor protesta astazi, mii de cadre didactice fiind asteptate la Cotroceni.

Locatia actiunii sindicale a fost astfel aleasa pentru ca "tot ce se intampla rau in tara asta isi are originea la Cotroceni", spun liderii sindicalistilor.

Pe langa diminuarea salariilor cu pana la 50%, sindicalistii contesta si proiectul legii educatiei care permanentizeaza aceasta scadere, desi Curtea Constitutionala a precizat ca aceasta masura ar trebui sa fie valabila pe o perioada determinata.

"Daca legea educatiei va fi asumata, invatamantul va intra in colaps. Acest proiect reprezinta doar orgoliul ministrului Daniel Funeriu, care vrea sa-si puna amprenta pe aceasta lege fiind un dispret total fata de elevi si de profesori", a spus Isvoranu.

O delegatie a sindicalistilor va pleca dupa mitingul de marti la Bruxelles, pentru a le prezenta comisarilor din Educatie criza din invatamantul romanesc. Totodata, sindicalistii spun ca vor incepe in acelasi timp actiunile in justitie la CEDO, vizand toate procesele castigate de profesori, relateaza MEDIAFAX.

Programul mitingului

La randul sau, presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, a declarat ca in Romania se adanceste criza prin subfinantarea permanenta a educatiei, in conditiile in care in multe tari se fac investitii in educatie in scopul redresarii economice.

"In timp ce multe tari investesc in educatie in vederea redresarii economice si sociale, Romania adanceste criza prin subfinatarea permanenta a educatiei. Perpetuarea acestei situatii dramatice a adus sistemul educational in pragul colapsului. Cadrele didactice sunt demotivate, iar cele care doresc cu adevarat sa profeseze prefera sa emigreze. A venit momentul sa nu ne mai lamentam si sa actionam. Le solicit colegilor mei ca maine (marti - n.r.) sa iasa in numar cat mai mare la protest pentru a incerca recastigarea drepturilor abuziv taiate", a declarat Constantin Ciosu.

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

Mitingul de protest va fi organizat, marti, in fata Palatului Cotroceni, de la ora 12.30, liderii FEN si "Spiru Haret" estimand faptul ca vor fi prezenti mii de salariati din invatamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.