Aproximativ 40 de persoane au fost ranite, iar alte patru au murit, joi dimineata, dupa ce un autobuz in care se aflau cel putin 60 de pasageri s-a rasturnat de pe un dig care face legatura cu zona industriala a orasului.
O victima este in coma, celelalte pot paraliza

Viata unei paciente aduse joi cu un elicopter MAI de la Spitalul Judetean din Tulcea este in pericol. Femeia se afla inca in coma. Celelalte cinci persoane transportate la Bucuresti se afla de asemenea intr-o stare foarte grava, ele avand nevoie de o supraveghere neurochirurgicala pentru a nu ramane paralizate, relateaza Realitatea.

  • Cauza accidentului

Accidentul s-a produs pe un dig de aparare al orasului, unde autobuzul circula in conditiile in care drumul principal este in lucru. Adjunctul sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Tulcea, Vasile Macsimov, a declarat ca in autobuz se aflau cel putin 45 de persoane, majoritatea femei, angajate ale unei fabrici de textile din Tulcea.

Potrivit sursei citate, autobuzul a derapat pentru ca soseaua era umeda si s-a rasturnat de pe dig. In urma accidentului, plafonul autobuzului a cedat, iar pasagerii au fost prinsi sub caroserie , pentru scoaterea acestora intervenind echipele de descarcerare, relateaza MEDIAFAX. Reprezentantul ISU a precizat ca patru persoane au murit, iar cel putin 40 au fost ranite, fiind duse cu ambulantele la spitalul din Tulcea.

  • Raed Arafat: Unii dintre ranitii in accidentul din Tulcea, adusi cu elicoptere MAI in Capitala

O parte dintre persoanele ranite vor fi transportate cu elicoptere ala MAI la spitale din Capitala, cel mai probabil la Spitalul de Urgenta Floreasca, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat El a precizat ca la Spitalul Judetean din Tulcea ar fi fost duse, potrivit primelor informatii, peste 50 de persoane aflate in autobuzul care a fost implicat in accident.

Astfel, opt persoane ranite au fost transportate la mai multe spitale din Bucuresti si Constanta. Toate cele sase victime aduse in Capitala au nevoie de o atenta supraveghere neurochirurgicala.

"Primele doua persoane au ajuns la Bucuresti de dimineata. Este vorba despre o persoana aflata in coma care este in evaluare la Spitalul Floreasca, despre care nu va pot da mai multe detalii, iar o a adoua este o gravida care a suferit un traumatism abdominal si a fost transportata la Spitalul Universitar pentru supraveghere", a explicat coordonatorul SMURD Bucuresti, doctorul Bogdan Oprita.

Toate victimele transportate la Bucuresti au sub 40 de ani, iar printre ele se afla si un barbat.

Raed Arafat a mai spus, imediat dupa accident, ca unii dintre raniti au leziuni de coloana vertebrala si leziuni la cap si, probabil, in urma evaluarii cei in stare grava vor fi adusi la Bucuresti. La evaluarea persoanelor duse la spitalul din Tulcea vor ajuta si echipajele medicale solicitate de la Constanta. Subsecretarul de stat a mai spus ca majoritatea celor raniti si dusi la spital nu sunt in stare foarte grava, iar alte persoane aflate in autobuz au refuzat internarea.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Totodata, Arafat a precizat ca dupa ce va fi facuta evaluarea ranitilor o parte dintre acestia vor ramane la Tulcea, iar altii vor fi trimisi catre spitalele limitrofe. "Avand in vedere numarul de persoane implicate, accidentul este unul dintre cele mai grave", a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus ca este in legatura permanenta cu managerul spitalului din Tulcea, iar situatia de acolo este "sub control", fiind trimise si de la Constanta doua echipaje care sa ajute cadrele medicale de la Tulcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.