Social30 Septembrie 2010

Lectura de un minut

Consilierii generali au aprobat, miercuri, cresterea pretului la gigacalorie ca urmare a cresterii TVA de la 19% la 24%, mai exact de la 119 la 124 de lei.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB s-a aflat si proiectul privind aprobarea cresterii pretului de facturare al energiei termice furnizate populatiei, crestere care a avut loc ca urmare a majorarii TVA de la 19% la 24%.

Tariful perceput consumatorilor casnici din Capitala pentru gigacalorie nu va creste insa pana in martie 201 si nici nu vor fi scoase subventiile acordate populatiei pentru plata agentului termic, a anuntat viceprimarul general, Mircea Raicu
.

In Capitala, pretul de facturare al energiei termice la populatie a fost aprobat in luna octombrie 2007, la nivelul sumei de 119 lei/gicalorie cu TVA, iar ca urmare a modificarilor aduse de OUG 58/2010 si a cresterii cotei TVA la 24%, pretul unei gicalorii va fi de 124 de lei, relateaza MEDIAFAX.

Totodata, consilierii generali au respins proiectul privind aprobarea scutului "Strategia energetica a municipiului Bucuresti", care are in vedere acordarea subventiilor la caldura diferentiat in functie de veniturile cetatenilor. Anterior, consilierii PDL anuntasera ca nu vor vota acest proiect.

"In acest an nu am avut timpul necesar de a inventaria cu exactitate categoriile de cetateni in functie de veniturile acestora drept pentru care pretul la gigacalorie pretul nu va creste, iar subventiile nu vor fi eliminate", a declarat miercuri viceprimarul Capitalei Mircea Raicu, inaintea sedintei CGMB.

Bucuresti: Creste pretul gigacaloriei

Citeste si:
Dancila: Sunt milioane de voturi care imi dau energia pentru a...
Dancila: Sunt milioane de...

Subventii la caldura, nu pentru toti bucuresteniiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.