Presedintele Traian Basescu a discutat marti seara cu reprezentantii Corpului National al Politistilor (CNP) la Palatul Cotroceni, pe tema mitingului din 24 septembrie si a nemultumirilor politistilor, la solicitarea conducerii sindicatului.

Vicepresedintele Corpului National al Politistilor (CNP), Constantin Asofronie, a declarat dupa discutii ca subiectele intrevederii au vizat mai putin salariile, pentru ca acestea sunt responsabilitatea Guvernului.

Acesta a precizat ca presedintele le-a cerut raspunsuri legate de problemele create in 24 septembrie la mitingul politistilor, de problemele la nivelul Politiei Romane si de statutul politistilor."I-a trecut supararea si a inteles ca nu toata institutia (IGPR, n.r.) e vinovata pentru cateva sloganuri si cateva caschete aruncate", a asaugat Constantin Asofronie.

"Am discutat niste aspecte despre salarii, urmand sa le apofundam in alte discutii. I-am spus presedintelui ca nu suntem de acord cu reducerea de 25 % si nici cu varsta de pensionare", a declarat la Realitatea TV Constantin Asofronie, vicepresedintele Corpului National al Politistilor.

"Daca nu se vor rezolva problemele, indiferent de cine organizeaza actiunile de protest,vom participa la acestea", a adaugat acesta.

Intrevederea a avut loc dupa ce presedintele Corpului National al Politistilor, Iulian Dobrescu, a cerut sa discute cu seful statului.

In data de 24 septembrie, peste 6.000 de sindicalisti ai "Cartel Alfa", majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat "iesi afara javra ordinara"
.

In urma protestului ilegal, atat presedintele cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei.

Scandalul a culminat cu demisia din functie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul a fost preluat luni de liderul senatorilor PDL Traian Igas.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Citeste pe acelasi subiect:

Basescu "nu glumeste" cu politistii

Boc s-a impacat cu Politia Rutiera


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.