Cristian Cioaca a fost condamnat de Curtea de Apel Brasov la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru violarea corespondentei prin email a fostei sotii, Elodia Ghinescu, disparuta in august 2007.
Potrivit Realitatea.net, magistratii Curtii de Apel Brasov au decis condamnarea lui Cristian Cioaca si a hackerului Adrian Nitu, care l-a ajutat sa sparga casuta de e-mail a fostei sale sotii, Elodia Ghinescu, hackerul primind o pedeapsa de un an si jumatate cu suspensare.
Potrivit lui Silviu Barbu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorii au decis sa impuna o serie de obligatii de care Cioaca va trebui sa se achite: Cioaca are obligatia de a se pune la dispozitia organelor de urmarire, sa anunte daca isi schimba domiciliul sau locul de munca, precum si mijloacele sale de existenta. In ceea ce-l priveste pe hackerul Marian Nitu, trimis in judecata in acelasi dosar, acesta a primit o pedeapsa de un an si sase luni cu suspendare, relateaza MEDIAFAX.

Decizia Curtii poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la pronuntarea sentintei, urmand sa se judece la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in februarie 2009, alaturi de hackerul Adrian Nitu, pentru acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date informatice.

Dosarul a fost deschis in noiembrie 2007 ca urmare a plangerilor formulate de familia avocatei disparute din Brasov si a Baroului de Avocati din Brasov. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, Cioaca si Nitu risca intre trei si 12 ani de inchisoare.

Pe numele lui Cristian Cioaca a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa acesta a stat doar cateva zile in arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Brasov intrucat a fost eliberat sub control judiciar.

Citeste si: [Cioaca, acuzat de furt]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.