Politistul Cristian Cioaca este acuzat ca si-a insusit bunuri ale sotiei sale disparute, avocata Elodia Ghinescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov, procurorul Carmina Reit, procurorii au sesizat Tribunalul Brasov cu rechizitoriul pe numele lui Cristian Cioaca, politistul fiind trimis in judecata pentru furt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In urma plangerii formulate de Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, s-a stabilit ca, dupa disparitia de acasa a avocatei, in 29 august 2007, politistul Cristian Cioaca a furat bunuri ale acesteia in valoare de 500.000 de lei.

Intr-un comunicat, procurorul Carmina Reit precizeaza ca politistul este acuzat ca a furat si bunuri apartinand parintilor avocatei, valoarea acestora fiind evaluata la 200.000 de lei.

"Bunurile au fost furate din locuinta comuna a inculpatului si a partii vatamate, precum si din incinta cabinetului de avocatura al partii vatamate",
precizeaza Carmina Reit.

Urmariea penala impotriva lui Cristian Cioaca in acest dosar a inceput in septembrie 2009, cand fostii sai colegi de la Sectia 3 de Politie Brasov i-au adus la cunostinta, conform procedurii, ca a fost inceputa urmarirea penala pe numele sau pentru acuzatia de "furt intre soti".

In 18 septembrie 2008, parintii Elodiei Ghinescu au depus o plangere prin care au solicitat punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Brasov al cuplului, pentru ca Cioaca sa nu il poata vinde, asa cum intentiona.

Emilia Ghinescu sustine ca, pe langa bunuri personale precum haine, pantofi, posete, parfumuri si bijuterii, au disparut si dosarele de arhiva ale avocatei din garsoniera unde aceasta isi avea cabinetul de avocatura.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioaca dupa cel in care este acuzat ca si-a ucis sotia disparuta de la domiciliu, cel pentru violarea corespondentei prin e-mail a acesteia si cel al carui obiect este anularea contractului de inchiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Brasov.

Citeste si:
Fostul soț al Elodiei Ghinescu, găsit mort în casă. Bărbatul...
Fostul soț al Elodiei...

Dupa trei ani de cautari, trupul avocatei Ghinescu nu a fost gasit, iar sotul acesteia ramane in continuare principalul suspect in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.