Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni), administrat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, a fost certificat ca aeroport international, indeplinind toate conditiile prevazute de noua legislatie in domeniu.

"In conformitate cu prevederile H.G. nr. 791/2009, in perioada iulie-august, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) a fost evaluat de catre o comisie numita prin Ordin al Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, pentru verificarea indeplinirii cerintelor privind certificarea ca aeroport international. Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Sanatatii", arata comunicatul.

Raportul comisiei de evaluare mentioneaza ca, in actuala configuratie a terminalelor Aeroportului Henri Coanda, sunt indeplinite toate conditiile de certificare ca aeroport international. AIHCB asigura un nivel optim al facilitatilor si serviciilor necesare pentru o procesare rapida a pasagerilor, echipajelor aeronavelor, bagajelor, marfii si postei.

Astfel, dupa finalizarea lucrarilor la obiectivul de investitii "Extindere sala de imbarcare", care va introduce modificari semnificative in actuala configuratie, prin cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor la sase milioane de pasageri anual si a gamei de servicii oferite, administratorul aeroportului va solicita reevaluarea in scopul verificarii indeplinirii conditiilor de certificare ca aeroport international, in noua configuratie.

Referitor la Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu (AIBB-AV), au fost initiate demersurile pentru reorganizarea terminalului de pasageri, urmand sa se transmita catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii solicitarea de certificare ca aeroport international si pentru acest aeroport.

  • Certificarea ca aeroport international, cerinta obligatorie pentru aderarea la spatiul Schengen

"H.G. nr. 791/2009, privind conditiile pentru certificarea aeroporturilor civile internationale sau deschise traficului aerian international, reprezinta transpunerea la nivel national atat a obligatiilor ce revin statului roman prin Anexa 9 la Conventia de la Chicago, cat si a celor necesar a fi indeplinite in vederea aderarii Romaniei la spatiul Schengen" mai precizeaza comunicatul.
Citeste si:
Percheziții DNA la Aeroportul Henri Coandă. Mai multe persoane au...
Percheziții DNA la Aeroportul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.