Politistii belgieni l-au extradat pe Ilie Petre, fratele lui Sandu Geamanu, arestat in Belgia din septembrie 2006 pentru infractiuni violente in Belgia, el fiind dat in urmarire internationala de Politia Romana in urma cu zece ani, iar intre timp a fost condamnat la noua ani de detentie, in Romania.

Vineri, o escorta a Politiei Romane l-a preluat din Belgia pe Petre Ilie, cetatean roman, urmarit international din anul 2000 pentru talharie. Acesta a fost introdus in arest, precizeaza, sambata, Politia Romana.

Concret, in 9 martie 2000, Biroul National Interpol Bucuresti a dispus urmarirea internationala a lui Petre Ilie (43 de ani), zis Geamanu, din Bucuresti, in baza unui mandat de arestare preventiva emis de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, fiind suspect de talharie.

Ulterior, la data de 25 noiembrie 2003, barbatul a fost condamnat de catre Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii de noua ani, pentru comiterea infractiunii de talharie. Concret, in 3 martie 1999, Petre Ilie (fratele lui Alexandru Ilie, zis Sandu Geamanu-n.r.), impreuna cu alte persoane, a sustras prin violenta un camion cu 3,2 tone de cafea.

Potrivit anchetatorilor, in 4 martie 1999, in jurul orei 18.00, la o intersectie din apropierea localitatii Buftea, mai multe persoane au jefuit un camion apartinandu-i lui Marin Mihalache, in care erau transportate trei tone de cafea, in valoare de 518 milioane de lei vechi. Marfa era proprietatea cetateanului arab Assodolah Amjadi.

Hotii l-au determinat pe Mihalache sa coboare din camion, recomandandu-se drept politisti. Dupa ce a coborat din masina, soferul a fost batut, fiind lasat inconstient pe marginea drumului.

Membrii bandei au depozitat marfa in satul Rudeni, apartinind comunei Chitila, si au abandonat autocamionul in comuna Rosu. Dupa trei zile, politistii au gasit si confiscat marfa, care nu fusese inca revendicata. Ulterior, s-a declansat o ancheta in acest caz, cercetarile fiind preluate de Parchetul Militar Teritorial Bucuresti, pentru ca existau probe ca sunt implicati si politisti.

Citeste si:
Elena Udrea va rămâne în arest în Bulgaria, până la extrădarea în...
Elena Udrea va rămâne în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.