Cei 12 membri ai clanului Corduneanu care sunt inchisi la Penitenciarul Gherla raman in arest, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Cluj le-au respins, joi, recursurile la o hotarare a Tribunalului Maramures

Cei 12 membri ai clanului Cordunenilor au cerut sa fie judecati in stare de libertate, facand recurs la o sentinta de saptamana trecuta a Tribunalului Maramures prin care s-a mentinut masura arestarii preventive.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca instanta a respins recursurile celor 12 persoane arestate, sentinta fiind definitiva.

Cei 12 membri ai clanului Corduneanu care se afla la Gherla au fost arestati la inceputul acestui an si trimisi in judecata in 5 iulie de catre procurorii DIICOT, alaturi de alte 15 persoane.

Dosarul in care membrii clanului Corduneanu sunt acuzati de santaj, inselaciune, trafic de persoane si spalare de bani este judecat de instanta Tribunalului Maramures, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in iunie, mutarea acestui proces de la instanta Tribunalului Iasi.

  • Printre acuzatiile aduse membrilor gruparii se numara santaj, inselaciuni bancare si imobiliare, trafic de persoane si spalare de bani.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organiztaa si Terorism (DIICOT), gruparea a actionat in perioada 2006-2009 atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate, membrii acestuia fiind cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, pentru savarsirea de infractiuni de violenta, infractiuni informatice si fraude economice.

Victimele traficului de persoane in care erau implicati membrii clanului erau exploatate sexual, obligate sa cerseasca sau sa comita furturi. Infractiunile economice aveau drept scop obtinerea de credite prin folosirea de acte false si persoane interpuse, racolate in acest scop.

  • In 5 iulie, procurorii DIICOT Iasi au trimis in judecata 27 de membri ai clanului Cordunenilor, inclusiv pe liderul gruparii, Bogdan Constantin, acestia fiind acuzati de "comiterea unui numar impresionant de infractiuni grave", respectiv trafic de persoane, santaj sau inselaciuni.

Apropiati ai clanului Corduneanu, dupa gratii

Clanurile Camataru si Corduneanu isi coordoneaza afacerile din penitenciare

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.