Cinci persoane au fost retinute in noaptea de marti spre miercuri de procurorii DIICOT Iasi, suspectii fiind acuzati de inselaciune in domeniul imobiliar in dosarul Cordunenilor. Alti16 membri ai acestui clan sunt deja arestati preventiv din ianuarie.

Potrivit anchetatorilor, doar doua persoane vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva, in timp ce alti trei suspecti vor fi cercetati in stare de libertate, relateaza NewsIn.

Cele doua persoane care vor fi duse in fata instantei sunt Constantin Darie si Iulian Ilincariu, care au mai fost retinuti in luna ianuarie, dar au fost eliberati ulterior. Procurorii sustin ca au noi probe la dosar, care justifica arestarea preventiva a acestora. Alte trei persoane retinute, apropiati ai clanului
Corduneanu, vor fi cercetate in stare de libertate pentru complicitate la inselaciune, potrivit procurorului sef DIICOT Iasi, Iulia Diaconu.

  • Trafic de persoane, infractiuni informatice, santaj si fraude bancare

Luni, Tribunalul Iasi a decis prelungirea mandatelor de arestare a 16 membri ai clanului Corduneanu, acestia fiind retinuti la mijlocul lunii ianuarie. Cele 16 persoane sunt acuzate de trafic de persoane, infractiuni informatice, santaj si fraude bancare.

Clanul Corduneanu a fost destructurat in urma unei actiuni de amploare a DIICOT, la care au participat peste 650 de politisti specializati in combaterea crimei organizate. La sfarsitul saptamanii trecute, procurorii au depuse la dosar alte patru volume, in care se arata legaturi ale membrilor clanului Corduneanu cu o retea de hoti de buzunare si prostituate din Germania.

Conform procurorilor, gruparea condusa de fratii Corduneanu a actionat in perioada 2006 - 2009, pe teritoriul Romaniei si in strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.