Social24 Septembrie 2010

Lectura de 2 minute

Guvernul va impune un plafon maxim de ajutoare sociale sub nivelul venitului minim garantat, pentru a elimina situatiile in care "persoane care detin vila si masina stau in carciuma sa astepte sprijin de la stat" a afirmat premierul Boc intr-o discutie cu membrii comunitatii romanesti din New York.

"Daca mergeti acum la tara sa angajati un om sa mearga la coasa sau sa lucreze la ferma, nu veti gasi pentru ca are ajutor social minim care ii permite sa stea in carciuma cat doreste si, in acelasi timp, sa primeasca iarna ajutor pentru cumpararea lemnelor, si nu sa munceasca, sa intre in campul muncii. Nu mai putem sa stam in maniera asta de a guverna. Punem un plafon maxim de ajutoare sociale care sa fie mai mic decat venitul minim garantat, incat sa-l determini pe om sa iasa din starea de pasivitate si sa-si mentina un loc de munca", a precizat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a indicat, din nou, faptul ca Romania si politicienii nu au stiut sa fructifice avantajele intrarii in Uniunea Europeana si au accentuat dezechilibrele structurale provenite din perioada comunista, afirmand ca nimeni nu ar avea nimic impotriva sa creasca salariile, pensiile sau ajutoarele sociale "cu conditia sa aiba sustinere in spate".


Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat, luni, ca Guvernul a decis ca persoanele care detin si alte locuinte in afara celei de domiciliu, precum case de vacanta, sau masini cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 cmc, nu vor mai primi ajutoare de incalzire, evaluarile indicand ca peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma sa nu mai fie subventionate.

Mai mult, executivul a discutat varianta ca si persoanele care detin depozite bancare in valoare de peste 3.000 lei, suprafete de teren mai mari de 1.000 metri patrati sau animale de curte, precum vaci si porci, sa nu mai primeasca ajutoare de incalzire.

Citeste si:
Min. Muncii, despre reintrarea în stare de urgență: „Am putea evalua”
Min. Muncii, despre...

  • Noile reguli de acordare a ajutoarelor de incalzire vor fi aplicate incepand cu sezonul de iarna 2010-2011

Ajutorul pentru incalzirea locuintei ar putea fi acordat luand in calcul aceleasi venituri ca in cazul acordarii ajutorului social, ceea ce ar reduce cu peste 400.000 numarul de beneficiari si ar creste cu 10,6 de milioane de lei bugetul de stat, in 2010.


Sursa Foto: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dragos StoicaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.