Reprezentantii sindicalistilor s-au intalnit sambata la Palatul Victoria cu Premierul Emil Boc pentru negocieri. La sfarsitul intalnirii, sindicatele i-au comunicat premierului ca nu vor anula actiunile de protest pentru perioada imediat urmatoare, a declarat Presedintele Cartel-Alfa, Bogdan Hossu.

  • Toamna protestelor incepe in forta
"Am constatat o lipsa de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreste combaterea evaziunii fiscale. Vor sa inghete salariul minim pe urmatorii ani, ceea ce inseamna o stimulare a evaziunii fiscale, justificand ca nu au capacitate. In sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajatii vor fi penalizati si in 2011", a adaugat acesta.

Liderul sindical a aratat ca procentul prevazut pentru cheltuielile pentru invatamant si sanatate, sectoare prioritare, va fi diminuat pana in 2013, astfel ca se va ajunge la o alocare de 2,3% din PIB, ceea ce inseamna o reducere a puterii de utilizare a banilor care se poate realiza ori prin reducerea salariilor, ori prin reducerea numarului de anagajati, relateaza MEDIAFAX.


Se apropie ziua protestelor: Sindicatele mentin calendarul

"Pe fondul acestor nemultumiri, in urmatoarele doua saptamani, Cartel-Alfa va scoate in strada aproximativ 26.000 de oameni, indemnand cetatenii sa reactioneze. Neparticiparea la miting ar insemna o acceptare tacita a masurilor Guvernului," a adaugat liderul Cartel-Alfa.

La randul sau, liderul Confederatiei Sindicale Democrate din Romania (CSDR), Ioan Baciu, a declarat ca premierul nu a vrut sa discute decat punctele care nu implica alocarea de bani, acesta angajandu-se insa ca tot ce inseamna legislatia muncii sa fie modificat si pus in concordanta cu ceea ce inseamna legislatia europeana.

In privinda cresterii salariului minim, premierul nu a acceptat nicio propunere, urmand ca sindicatele sa aiba o intalnire cu patronatele pe aceasta tema, a adaugat liderul CSDR. Potrivit acestuia, Emil Boc le-a spus sindicalistilor ca pe legea pensiilor nu se mai poate discuta, pentru ca aceasta este deja la Curtea Constitutionala.

La protestele din data de 22 septembrie vor participa si toate federatiile care fac parte din CNSRL Fratia, urmand ca in data de 5 octombrie, Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", impreuna cu "colegii" din Alianta Federatiilor din Invatamant sa organizeze un miting de protest la Palatul Cotroceni, a declarat la randul sau Marius Nistor, presedintele Federatiei "Spiru Haret", la finalul intalnirii cu Emil Boc, potrivit Adevarul.

Citeste si:
Negocierile pentru eliberarea prizonierilor din Gaza au eșuat
Negocierile pentru eliberarea...

Concomitent protestelor, la Bruxelles va fi trimisa o delegatie a sindicalistilor "pentru a prezenta modul in care decurge dialogul social in Romania", a adaugat Marius Nistor, potrivit Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.