Reprezentantii confederatiilor sindicale s-au intalnit vineri cu ministrul Muncii, Ioan Botis, pentru a-i prezenta revendicarile. La finalul discutiei, acestia au declarat ca nu a fost luata nicio decizie, astfel ca mentin calendarul de proteste.

  • 20.000 de membri de sindicat din toata tara vor fi adusi pe 22 septembrie in Capitala pentru proteste

In cadrul intalnirii de vineri s-a stabilit doar o noua intalnire, pentru marti, cu privire la o discutie despre salariul minim, astfel incat membrul biroului Executiv National al CSDR vor picheta, luni, conform programului, sediul Guvernului, a declarat Presedintele Confederatiei Sindicale Democrate din Romania, Ioan Baciu.

Secretarul general de la CNSRL "Fratia", Sorin Stan, a declarat ca 20.000 de membri de sindicat din toata tara vor fi adusi in 22 septembrie in Capitala pentru a protesta in Piata Revolutiei, dar si la Palatul Victoria. Potrivit acestuia, 160 de autocare din tara vor ajunge in Capitala la ora 10.30. Acesta a adaugat ca aproximativ 2.000 dintre sindicalisti vor ajunge in Capitala cu trenurile, in Gara de Nord.

Ziua negocierilor: Boc discuta cu protestatarii. Cu o zi inainte de proteste, Premierul Boc incearca sa-i convinga pe sindicalisti sa nu iasa in strada.

  • Programul protestelor

In Piata Revolutiei va fi organizat un miting intre ore 12.00 si 14.30, dupa care protestatarii vor porni in mars spre Piata Victoriei. Intre orele 15.30 si 18.00, sindicalistii vor picheta Palatul Victoria, a anuntat Reprezentantul CNSRL "Fratia". Totodata, Vicepresedintele Blocului National Sindical, Mariana Kniesner, a precizat ca, potrivit programului stabilit in cadrul confederatiei, in 28 septembrie, de la ora 12.00, va fi organizat un mars de protest de la Piata Victoriei, pana la Piata Muncii, la care sunt asteptati aproximativ 15.000 de oameni.[Cartel Alfa a amanat protestul pentru 23 septembrie].


Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a avertizat
, in aceasta saptamana, ca ar putea declansa greva generala in administratia publica la nivel national, in a doua parte a lunii octombrie, cu o durata de o luna, in cazul in care Guvernul nu renunta la masurile de austeritate programate pentru 2011.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Printre altele, sindicalistii vor stoparea dispoznibilizarilor, un salariu minim garantat in plata de 750 de lei, stabilirea de programe concrete de investitii finantate corespunzator pentru pastrarea si crearea a noi locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.