Vezi aici programul evenimentului.

  • Evenimente fel de fel la "Zilele Bucurestiului"

In acest weekend, zona veche a Bucurestiului a devenit locatia unor concerte si spectacole de exceptie, cu ocazia aniversarii celui de-al 551-lea an de atestare documentara a orasului. Astfel, Capitala va fi marcata de spectacole si concerte in Centrul Vechi, Parcul Cismigiu, Piata Constitutiei, Verona, Roma si George Enescu.[Vechiul Bucuresti in imagini]

Punctele principale de atractie vor fi insa scena Tuborg, de la intersectia Strazii Franceze cu Strada Sepcari, si intersectia Strazii Eugen Carada cu Strada Lipscani. Aici vor canta, printre altii, artisti ca Byron, Urma, Deep Central si Iris.


  • Sambata, 18 Septembrie

La Teatrul Bulandra, Sala izvor, va avea loc cea de-a treia editie a festivalului Ziua Chitarelor, ora 10:30 . Aici, cei mai renumiti chitaristi ai momentului vor sustine cate un master class, iar seara, concerte. Printre altii, vor lua parte Jennifer Batten (chitarista lui M. Jackson), Stuart Hamm (basistul lui Jow Satriani si Steve Vai) si Dave Martone (colaborator al lui Joe Satriani si Greg Howe).

In premiera, pe lacul Morii, in cadrul Aeronautic Show, va avea loc un spectacol cu avioane de inalta acrobatie, evolutii nautice, programe de exercitii demonstrative si lansari de parasutisti,

Tot astazi, Fanfara Jandarmeriei va face un tur al Centrului Istoric
, intre orele 14:00 si 16:00, cu opriri la intersectiile Str. Lipscani - Str. Smardan, Str. Franceza - Str. Selari si, intr-un final, la Str. Stavropoleos - Str. Postei, aici sustinand si un mini-concert de jumatate de ora.

Distractia va continua in Centrul Istoric, unde, pe langa concerte, minoritati nationale:greaca, ucraineana, italiana, aromana, germana, sau rusil-lipoveni vor sustine o serie de spectacole specifice culturii din care fac parte.
Tot sambata, intre orele 19:00 si 22:00, in Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani vor fi organizate concursuri cu premii pe muzica lui Deep Central si Japhet cu QL. In paralel, intre 19:30 si 22:00, pe Str. Franceza cu Str. Sepcari vor canta Grimus si Iris.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

In Piata Constitutiei, bulevardul Unirii, de sambata dimineata pina duminica seara vor fi organizate targuri de mestesugari si gastronomice, workshopuri si spectacole de teatru pentru copii, parade si plimbari cu trasuri.Tot in Piata Constitutiei vor urca pe scena, printre altii, Trupa Zero, Trupa 13, Trupa Phenomenon si Trupa The Marker.

Si in acest an, bucurestenii se vor putea plimba cu tramvaiele de epoca, pe traseul Piata Victoriei - Stefan cel Mare - Calea Mosilor - Sfantu Gheorghe si retur. In Parcul Cismigiu va avea loc Festivalul Culturii Thailandeze, in perioada 18 - 22 septembrie.

  • Duminica, 19 septembrie

Pe scenele din Centrul Istoric vor canta, printre altii, Mircea Vintila si Trupa Brambura, Adrian Naidin, Ozana Barabancea, Nicola si Proconsul.

Tot duminica, in Piata Constitutiei va avea loc o parada a elevilor din Bucuresti, urmata de concertele sustinute de Alex Velea, Trupa Efekt si Voltaj
.
Citeste si:
Un TIR a luat foc pe Autostrada A3. Traficul a fost restricționat...
Un TIR a luat foc pe...

De asemenea, pe tot parcursul celor 3 zile, Primaria Municipiului Bucuresti va oferi bucurestenilor in regim gratuit reprezentatii teatrale, de opera si circ, in institutiile de cultura aflate in subordinea sa: Teatrul Municipal L.S. Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul C.I. Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Excelsior, Opera Comica pentru Copii, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Masca, Teatrul Tineretului Metropolis, Teatrul de Animatie Tandarica, Teatrul de Copii si Tineret Ion Creanga, Teatrul de Revista C.Tanase, Circ&Variete Globus.

Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National al Literaturii Romane vor oferi vizitatorilor intrarea libera.

Weekendul se va incheia cu alte trei concerte: orchestra de muzica romaneasca in Str. Eugen Carada cu Str. Lipscani, intre orele 19:00 si 22:00, si trupele Byron si Urma, pe Scena Tuborg, intre 19:30 si 22:00.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

  • Trafic restrictionat in centrul Capitalei

Astazi, Bulevardul Unirii se inchide de la ora 6.00, pana a doua zi la ora 23.00, intre Piata Constitutiei si Bulevardul Regina Maria, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei.

Tot astazi, intre 22.00-23.00, va fi inchis Bulevardul Libertatii, pe ambele sensuri, intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunile Unite.
Duminica va avea loc "Parada Elevilor Bucuresteni", pe traseul Parcare Sala Palatului - Aleea Biserica Kretzulescu- Calea Victoriei ( benzile unu si doi) - Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei ( benzile unu si doi) - Bulevardul Unirii (banda unu).

Parada se va incheia in Piata Constitutiei, la ora 17.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.