Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, avertizeaza sindicalistii din politie ca vor fi sanctionati potrivit legii daca continua protestele

  • Blaga: Politistii trebuie sa-si faca datoria, pentru ca altfel vor suporta rigorile legii

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri dimineata, ca liderii sindicali care au anuntat protestele politistilor nu cunosc Statutul politistilor, astfel ca ca acestia trebuie sa-si faca datoria. In caz contrar, vor suporta rigorile legii, potrivit MEDIAFAX.

"Am vazut unele pozitii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, si asta ma doare, nu cunosc Statutul Politistului. Eu le recomand sa citeasca cu foarte multa atentie Statutul Politistului, pentru ca aici nu putem vorbi nici de greva, nici de 75 la suta, nici de 25 la suta. Ei trebuie sa-si faca datoria, pentru ca altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga.

Acesta a tinut sa precizeze faptul ca MAI respecta "intru totul", in cazul unor conflicte de munca, respectarea legii.


Presedintele Sindicatul National al Politistilor si Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat miercuri ca politistii isi reduc activitatea incepand de luni.

In replica, Inspectoratul General al Politiei Romane a spus ca serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu, astfel ca politistului ii este interzis sa declare sau sa participe la greve, iar nemultumirile si le pot exprima in timpul liber, conform prevederilor legale.

Cu toate acestea, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" a recomandat membrilor sai sa nu mai efectueze ore suplimentare si sa nu mai contribuie financiar la acoperirea deficitului de logistica a structurii de politie la care sunt angajati.

"Pro Lex" va organiza si participa la actiuni de protest autorizate, daca politistii vor fi trimisi in concediu far? plata, daca nu se respecta angajamentele in ceea ce priveste reorganizarea Ministerului Administratiei si Internelor, avand ca efect disponibilizarea politistilor, sau daca se mentine masure de reducere a veniturilor cu 25 la suta si in 2011
.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.