Federatiile din sanatate, educatie, sectorul economic, politie si administratie au anuntat calendarul protestelor.

  • Calendarul protestelor

Luni
, intre orele 10:00 si 18:00 vor fi organizate actiuni sindicale in toate judetele tarii, manifestarile avand o durata minima de doua ore. Urmeaza ca intre 22 si 27 septembrie, in acelasi interval orar, sa iasa zilnic in Piata Victoriei aproximativ 4000 de oameni, a declarat Vicepresedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu.

Astfel, pe 22 septembrie vor participa federatiile din sanatate, pe 23 federatiile din educatie, pe 24 federatiile din sectorul economic, politie si penitenciare, iar 27 federatiile din administratie si chimie, relateaza MEDIAFAX.

Liviu Apostoiu a precizat ca au avut loc doua intalniri intre Cartel Alfa, BNS, CNSRL Fratia si Meridian, in urma carora s-a concretizat un program de actiuni care urma sa fie dezbatut in consiliile nationale ale fiecarei confederatii.

Ulterior, CNSRL Fratia si BNS s-au retras de la actiunile stabilite in comun, iar Meridian nu a trimis inca un punct de vedere. "Este regretabil ca pentru prima data confederatiile sindicale nu mai reusesc sa se inteleaga. Este regretabil modul in care anumiti colegi raspund la altfel de comenzi decat cele ale membrilor lor, pentru ca pierderile suferite de toti salariatii vor fi greu de recuperat", a declarat astazi vicepresedintele Ioan Homos.

[VIDEO] Greva Generala in administratia publica


Reprezentantii Cartel Alfa au afirmat ca pe 27 septembrie vor intra in greva generala pe termen nelimitat. Sindicatului National al Functionarilor Publici este posibil sa i se alature si membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie.

Sindicalistii vor stoparea dispoznibilizarilor, stabilirea de programe concrete de investitii finantate corespunzator pentru pastrarea si crearea a noi locuri de munca, sa nu creasca varsta de pensionare, sa nu se schimbe modul de calcul al pensiei, sa nu fie eliminate categoriile speciale si deosebite.

Sindicalistii mai cer un salariu minim garantat in plata de 750 de lei, pastrarea coeficientilor de ierarhizare din legea salarizarii unice, grila de ierarhizare sa ramana 1/12, nu 1/15, modificarea legii inspectiei muncii, renuntarea la toate masurile de austeritate impuse de guvernul Boc, iar salariul de baza 1 sa fie salariul minim garantat in plata pe economie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.