Angajatii Spitalului Judetean Braila au reluat, miercuri, protestele in curtea institutiei, nemultumiti de reducerile salariale si de faptul ca o parte dintre ei vor fi disponibilizati, iar in cursul acestei zile la unitatea medicala va ajunge o echipa a Corpului de Control din Ministerul Sanatatii.

  • Angajatii Spitalului Judetean Braila isi primesc miercuri salariile diminuate si continua protestele
Angajatii Spitalului Judetean Braila au fost anuntati, la finalul sedintei conducerii institutiei cu prefectul, ca 105 persoane vor fi disponibilizate din randul personalului TESA, 70 de asistenti vor fi redistribuiti, iar in cursul acestei zile salariile vor fi virate pe carduri, diminuate, potrivit MEDIAFAX.

Conducerea spitalului a decis ca 105 persoane din randul personalului TESA sa fie disponibilizate, iar 70 de asistenti medicali sa fie redistribuiti.

De asemenea, conducerea spitalului a anuntat in sedinta ca daca pana acum salariatii unitatii medicale luau sporuri de pana la 100% acum vor fi acordate sporuri de maximum 50%.

Oamenii au fost anuntati ca aceste masuri nu sunt "batute in cuie" si ca deciziile finale vor fi luate joi, in comisia partitara, reprezentantii protestatarilor cerand ca la aceasta sedinta sa participe cate un cadru medical din fiecare sectie a spitalului.

Protestatarii au mai fost anuntati ca in cursul zilei de miercuri isi vor primi salariile pe carduri, diminuate.

"In conditiile in care conducerea spitalului spune ca se pastreaza sporul de sambata si duminica, astazi ne vom lua salariile reduse pentru ca in aceasta luna fondul de salarii este diminuat cu 500.000 de lei", le-a spus protestatarilor una dintre asistentele medicale participante la negocieri.

Pe de alta parte, reprezentantul ITM care a participat la negocieri a precizat ca institutia s-a autosesizat in acest caz miercuri dimineata si a dispus efectuarea unui control in unitate.

"S-a dispus suspendarea hotarairii Comitetului director. Azi primiti salariile, urmeaza sa finalizam controlul si sa dispunem masuri asupra legalitatii actelor", a spus reprezentantul ITM.

La randul sau, prefectul judetului a anuntat ca membrii Corpului de Control din Ministerul Sanatatii "sunt pe drum" si vor face verificari la unitatea medicala. El le-a spus protestatarilor ca rezultatele controalelor le vor fi aduse la cunostinta, dar ca acest lucru nu se poate intampla in cursul acestei zile pentru ca verficarile nu vor fi terminate intr-o ora.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

"Totul se va produce legal", le-a spus prefectul oamenilor.

Protestatarii au huiduit, au strigat "Hotii" si "Nu plecam de aici".

Intrebati de catre liderii lor daca vor continua protestul, oamenii au raspuns ca nu vor renunta la actiune pana cand revendicarile lor nu vor fi solutionate.

Peste o suta de angajati ai spitalului - asistente, infirmiere, personal TESA - au reluat protestele declansate cu o zi in urma, ei cerand sa li se alature si medicii si strigand "Nu plecam".

Angajatii unitatii medicale sunt nemultumuti de reducerea salariilor cu 25 la suta, de eliminarea sporurilor, dar si de faptul ca o parte dintre ei vor fi disponibilizati. Oamenii reclama ca nu pot fi concediati intrucat au sustinut concurs pentru a fi incadrati pe posturi, relateaza MEDIAFAX.

  • Protestatarii de la Spitalul Judetean Braila au fortat intrarea in unitate

O parte dintre angajatii care au protestat au incercat sa intre in unitate si s-a creat o busculada cu agentii de paza ai spitalului, care au incercat sa ii impiedice.

Incidentul a avut loc in jurul orei 9.00, cand a inceput sedinta Comitetului director, la care au intrat si zece persoane din randul protestatarilor.
Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

O parte dintre protestatari au fortat intrarea in unitate si s-a creat o busculada cu fortele de ordine, care nu le-au permis accesul.

In busculada creata, o femeie a fost trantita.

"Agentii de paza sunt platiti sa pazeasca cladirea, nu conducerea spitalului", a spus una dintre femeile care au incercat sa intre la negocieri.

De asemenea, la Spitalul Judetean Braila este asteptata astazi si o echipa a Corpului de Control din Ministerul Sanatatii.

Corpul de control va verifica situatia financiara, organizarea administrativa a spitalului, precum si alte elemente care ar fi putut duce la situatia de conflict generata marti dupa-amiaza intre angajati si managementul unitatii sanitare. Echipa va fi condusa de consilierul personal al ministrului Sanatatii, Geza Molnar.


Managerul Spitalului Judetean a spus conducerii Ministerului Sanatatii, intr-o convorbire telefonica de marti, ca nu cunoaste motivele protestului si ca actiunea a fost premeditata, angajatii avand asupra lor spray-uri cu gaze lacrimogene.
Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...

Peste o suta de angajati ai Spitalului Judetean din Braila au protestat, marti dupa-amiaza, in fata institutiei, ei spargand usa de acces in unitate, in timpul manifestatiei fiind folosite gaze lacrimogene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.