Inca un bebelus ranit in incendiul de la Maternitatea Giulesti din Bucuresti a decedat, duminica, bilantul victimelor tragediei produsa in urma cu o luna ajungand la sase.
Directorul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitala, Dan Enescu, a declarat ca din momentul in care a fost adus bebelusul de la Maternitatea Giulesti avea probleme grave pneumonale si renale. El a spus ca aceste leziuni erau mult prea grave si nu au putut fi rezolvate, amintind ca bebelusul fusese adus si cu arsuri pe 40-50 la suta pe suprafata corpului, ale cailor respiratorii si cu intoxicatie cu monoxid de carbon, potrivit MEDIAFAX.

Starea celorlati cinci bebelusi raniti in incendiu este stabila, evolutia fiind "mai degraba catre buna", mai ales ca au luat in geutate, a mai precizat doctorul. Starea nou-nascutilor prematuri afectati de leziuni termice si inhalatorii, in incendiul din Maternitatea Giulesti din 16 august, este stationara, unul dintre bebelusi fiind in continuare dependent de suportul ventilator, informa, vineri, conducerea Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu".

"La 25 de zile de la accidentul colectiv produs la Maternitatea Giulesti, starea nou-nascutilor prematuri afectati de leziuni termice si inhalatorii este stationara fata de ziua precedenta. Se mentine in stare critica nou-nascutul afectat de leziuni inhalatorii severe asociate leziunilor termice extinse. Este dependent de suportul ventilator", spune managerul unitatii sanitare, profesor doctor Dan Enescu, intr-un comunicat remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Toti bebelusii prematuri primesc ingrijiri locale si generale interdisciplinare in cadrul Unitaatii de Terapie Intensiva Nou-Nascuti, acestia fiind monitorizati continuu.

"Sunt monitorizate functiile vitale si parametrii biochimici si hematologici, iar micutii primesc terapie nutritionala si imuna si ingrijiri pentru recuperarea prematuritatii. De asemenea, sunt realizate permanent investigatii generale specifice varstei", noteaza documentul citat.

Citeste si:
Incidentul din Polonia, luat în derâdere de propaganda rusă. „Țara...
Incidentul din Polonia, luat...

In urma unui scurt-circuit, in Sectia de terapie intensiva prematuri a Maternitatii Giulesti a izbucnit un incediu, in urma caruia cinci bebelusi au decedat, iar alti sase au fost grav raniti. Asistenta medicala responsabila cu supravietuirea micutilor a fost arestata preventiv, iar alte persoane au fost puse sub acuzare.

Cea mai recenta retinere este cea a sefului serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, fiind retinut de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), in dosarul penal legat de incendiului din 16 august. Vasile Dima era responsabil de supravegherea si verificarea instalatiilor din Spitalul "Panait Sarbu", dar si de instructajul angajatilor cu privire la respectarea normelor de protectie contra izbucnirii incendiilor. Procurorii vor formula propunere de arestare preventiva a lui Vasile Dima, pe care o vor inainta instantei Judecatoriei Sectorului 6, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu, la...
Noi cazuri de bebelusi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.