Autoritatile au fost nevoite sa abandoneze din nou, sambata, din cauza vremii nafavorabile, operatiunile de cautare a celor doi scafandri disparuti joi seara, in timp ce faceau scufundari la epava vasului turcesc Medy, dupa ce nici cu o zi in urma nu s-a putut iesi pe mare din cauza furtunii.

Potrivit directorului Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM), Ion Voicu, sambata dimineata s-a incercat o noua iesire pe mare, dar din cauza furtunii remorcherul ARSVOM a trebuit sa se intoarca in port. [Scafandrii disparuti in Marea Neagra]

"Din pacate nu am reusit sa ajungem decat pana in dreptul digului de nord al portului, de unde a trebuit sa facem cale intoarsa catre ape mai sigure. Este furtuna acolo, pe mare. Nu putem sa mergem si sa riscam viata altor oameni, astfel ca va trebui sa asteptam ca vremea sa se mai linisteasca", a declarat Ion Voicu. El a apreciat ca sansele de a-i mai gasi in viata pe cei doi sunt aproape nule, potrivit MEDIAFAX.

"Din pacate nu cred sa-i mai gasim in viata pe scafandri. O spun cu foarte mare parere de rau, mai ales ca unul dintre ei imi era prieten. Daca am fi reusit sa ne scufundam in seara in care au disparut, poate am mai fi avut o sansa. Din pacate, chiar atunci a pornit furtuna pe mare", a mai afirmat Ion Voicu.

Pe langa remorcherul ARSVOM, si Politia de Frontiera are pregatite trei nave,sa iasa pe mare imediat ce conditiile meteo o vor permite.

"Avem gata de actiune doua nave mai mari si una de capacitate mai mica si putem porni in zona in care au disparut cei doi scafandri imediat ce conditiile meteo se vor imbunatati si vom fi solicitati sa intervenim", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Constanta, comisarul sef Adrian Burcea.

Directorul de salvare al firmei Hunter's Company, pentru care lucrau cei doi scafandri, Jorj Unciuleanu, a precizat ca, pentru ca nu se poate iesi pe mare in cautarea lor, vor fi date avize catre toate navele care tranziteaza apele romanesti, in special prin zona respectiva, sa raporteze orice poate fi asimilat cu corpurile a doi scafandri. "De asemenea, am luat legatura cu salvamarii care opereaza pe plajele de pe litoral sa-si intensifice pe cat posibil patrularile si sa raporteze daca observa ceva", a spus Jorj Unciuleanu.

Citeste si:
O padure submarina veche de 50.000 de ani, descoperita in Alabama
O padure submarina veche de...

Directorul din cadrul Hunter's Company a declarat ca in seara in care au disparut cei doi se faceau scufundari la solicitarea unei firme din Londra, care asigurase vasul turcesc impotriva poluarii. "Era vorba despre o scufundare initiala, in care urma sa facem filmari la corpul navei (Medy - n.r.), pe baza carora sa facem oferta catre firma asiguratoare", a declarat Jorj Unciuleanu.

Doi scafandri ai unei firme particulare au disparut, joi seara, in timpul ce faceau scufundari la epava navei sub pavilion turcesc Medy, din apropierea digului de nord al portului Constanta. Cei doi scafandri disparuti sunt Catalin Valeriu Ispas, de 27 de ani, si Cristian Zarafu, de 38 de ani.

Catalin Valeriu Ispas este pompier, angajat cu gradul de locotenent al ISU "Dobrogea", iar in timpul liber colabora cu firma Hunter's. Cristian Zarafu este scafandru cu experinta si a lucrat, pana in urma cu cinci ani, la ARSVOM, fiind chiar seful echipei de scafandri.

Citeste si:
Vasul rusesc disparut, cu 700 tone de aur la bord, gasit scufundat
Vasul rusesc disparut, cu 700...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.