Doi scafandri ai unei firme particulare au disparut joi seara, in timpul scufundarii la epava navei sub pavilion turcesc Medy, din apropierea digului de nord al portului Constanta.

Potrivit directorului Agentiei Navale de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM), Ion Voicu, cei doi scafandri apartin firmei particulare Hunter's Company. Acesta au mers joi la epava vasului turcesc Medy pentru o filmare, relateaza MEDIAFAX.

"Era vorba despre o echipa formata din patru scafandri. Doi au intrat sa filmeze si au iesit, iar apoi au intrat ceilalti doi. Dupa aproximativ 40 de minute, insotitorii lor au vazut ca acestia nu mai ies, iar primii scafandri au intrat din nou in apa sa-i caute", a declarat Ion Voicu. In aceasta dimineata, scanfadrii ARSVOM au incercat din nou sa mearga in zona in care au disparut colegii lor, dar nu au putut iesi in larg din cauza vremii nefavorabile.

"Eu sper ca au reusit totusi sa iasa cumva la suprafata si sunt impinsi de valuri si curenti spre plajele din sud, spre Tuzla sau Costinesti"
, a mai declarat Ion Voicu.

Cei doi scafandri disparuti sunt Catalin Ispas, de 26 de ani, si Cristian Zarafu, de 38 de ani. Catalin Ispas este pompier angajat al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, iar in timpul liber colabora cu firma Hunter's. Cristian Zarafu este scafandru cu experinta si a lucrat, pana in urma cu cinci ani, la Agentia Navala de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare, fiind chiar seful echipei de scafandri.

Vasul Medy, sub pavilion Turcia, s-a scufundat pe 1 septembrie, la aproximativ sase mile marine de capul digului de Nord al portului Constanta, travers catre Eforie Sud, la o distanta de patru mile marine fata de tarm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.