O nava sub pavilion turcesc incarcata cu fier vechi, aflata in apropiere de Portul Constanta, s-a scufundat miercuri, in jurul orei 12:50.

Vasul s-a inclinat marti noapte, in jurul orei 4.30. Nu se cunosc cauzele naufragiului, insa sunt luate in calcul doua variante: conditiile meteorologice nefavorabile sau incarcarea gresita a navei.

Vasul "Medy" sub pavilion Turcia, de 6.000 tone dw, incarcat cu 3.247 de tone de fier vechi, a plecat din portul Constanta - Sud la scurt timp dupa miezul noptii, cu destinatia Istanbul. La cateva ore de la plecare, echipajul format din 17 navigatori a anuntat ca nava ia apa, din motive necunoscute, si s-a inclinat cu circa 20 de grade, fiind in pericol de scufundare.

Vasul a continuat sa se incline, pana la 40-45 de grade, autoritatile intervenind cu alte nave pentru salvarea vasului, insa fara rezultat.

"cei 17 membri ai echipajului au fost preluati la bordul navei GSP fiind debarcati in siguranta la ora 7:20, a declarat Directorul Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM), Ion Voicu, potrivit MEDIAFAX.

Nava Medy se afla la patru mile de Cap Tuzla.

Autoritatile portuare au deschis o ancheta pentru a stabili care este motivul scufundarii navei, iar armatorul navei are obligatia ca in zilele urmatoare sa ia masurile pentru a demara actiunea de ranfluare a navei din mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.