Vaslui: Ancheta in cazul unui politist si jandarm care in timpul serviciului au mers la o petrecere

Un politist si un jandarm din Vaslui sunt cercetati disciplinar dupa ce, in cursul unei nopti in care erau de serviciu, au mers la o petrecere si s-au fotografiat, in uniforma, alaturi de o tanara, iar intr-una din fotografii politistul apare tinand pistolul la tampla prietenei sale, relateaza MEDIAFAX.


Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui si Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Vaslui au constituit o comisie mixta pentru a face ancheta disciplinara, in urma careia se va stabili si ce sanctiune va primi fiecare din cei doi angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor.

Primele informatii arata ca politistul si jandarmul au mers impreuna, in timp ce se aflu in serviciul de patrulare in Vaslui, la o petrecere de majorat a prietenei politistului, sub pretextul ca vrea sa-i inmaneze un cadou. Ajunsi in localul din suburbia Moara Grecilor din Vaslui, cei doi au inceput sa se fotografieze alaturi de prietena politistului, ambii fiind imbracati in uniforme. Mai mult, in doua fotografii apare si arma din dotarea politistului. Intr-una dintre fotografii politistul apare tinand arma la tampla prietenei sale, iar in cealalta tanara tine pistolul in dreptul fruntii unui alt tanar, care se afla la petrecere.

"La nivelul IPJ Vaslui s-a declansat in regim de urgenta procedura de cercetare disciplinara a politistului, urmand ca la finalul anchetei si dupa consultarea Consiliului de Disciplina din cadrul institutiei sa fie luata o masura de sanctionare disciplinara, una din cele prevazute in Statutul Politistului. In astfel de cazuri se poate merge de la mustrare in scris pana la destituirea din Politie", a declarat, vineri, Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, politistul din fotografie care va fi cercetat disciplinar este agentul Alin Patrichi, in varsta de 27 de ani, si lucreaza in cadrul Politiei Municipale Vaslui din anul 2004. In privinta jandarmului care forma acea patrula mixta cu politistul, si acesta va fi cercetat disciplinar.

"Fata de politist, angajatul nostru nu are o vinovatie atat de mare. Din ce stiu eu, apare doar intr-o singura poza, alaturi de o blonda si un politist. Nu pot sa ma pronunt si sa va spun ce sanctiuni risca", a afirmat, la randul sau, Paul Smantana, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui. Acesta nu a facut public numele angajatului care apare in fotografie, mentionand doar ca este vorba despre un sergent in varsta de 23 de ani.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.