Peste 3.000 de posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate pana la sfarsitul anului, 750 in unitatile sanitare ale autoritatilor locale, la care se vor adauga si cele din spitalele Primariei Capitalei, a anuntat astazi Ministerul Sanatatii.

"In urma analizei efectuate si a necesarului imediat, precum si a posibilitatii tehnice de organizare a examinarilor in acest an, Ministerul Sanatatii va scoate la concurs un numar de aproximativ 2.322 de posturi. Pe langa acestea, autoritatile administratiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un numar de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adauga si posturile vacantate in cele 18 spitale descentralizate in 2008 la Primaria Capitalei", se arata intr-un comunicat al MS.

Potrivit legislatiei in vigoare, ordonatorii principali de credite, respectiv institutiile administratiei publice locale, pot aproba, in cazuri temeinic justificate, ocuparea a 15 la suta din totalul posturilor ce s-au vacantat.

"Ministerul Sanatatii va debloca cu prioritate posturile pentru medici si asistenti medicali in specialitatile deficitare, ca de exemplu ATI, medicina de urgenta, cea de laborator, radiologie etc. si in spitalele din zonele unde exista deficit important de personal medical"
, au spus reprezentantii MS.

De asemenea, vor fi deblocate posturi si in unitati sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialisti pe anumite domenii cu lipsa acuta de personal. Lista unitatilor sanitare cu paturi, dar si numarul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum si specialitatile pentru care se vor organiza concursuri sau examinari in aceasta toamna va fi publicata pe site-ul ministerului, in data de 20 septembrie.

Ministerul Sanatatii estimeaza ca, incepand din luna noiembrie a acestui an, unitatile sanitare cu paturi vor organiza concursurile sau examinarile pentru ocuparea posturilor.

Propunerea ministrului Sanatatii de deblocare a posturilor a fost facuta in urma incendiului care a avut loc in 16 august, la Sectia de Terapie Nou-Nascuti de la Maternitatea Giulesti, in urma caruia cinci bebelusi au murit si sase sunt raniti grav.
Posturile in sanatate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numarul angajatilor a scazut continuu, multi dintre acestia solicitand iesirea din sistem. Managerii spitalelor au atras atentia in repetate randuri asupra faptului ca, din cauza blocarii posturilor, o asistenta medicala trebuie sa se ocupe de multi pacienti si nu poate face fata solicitarilor.

Citeste si:
Guvernul a aprobat noi criterii de ocupare a posturilor pentru...
Guvernul a aprobat noi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.