Elevii care vor fi prinsi copiind la examenul de bacalaureat din 2011 nu vor mai putea da examen in urmatoarele doua sesiuni, respectiv cea din toamna si cea din iunie 2012.

"Am adus cateva modificari importante la bacalaureat, una dintre ele vizeaza pedepsirea mai drastica a celor care sunt tentati sa fraudeze. Astfel, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de bacalaureat sesiunea 2011, candidatii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Acestia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme in a treia sesiune dupa cea in timpul careia au fost eliminati", a declarat agentiei MEDIAFAX, secretarul de stat Oana Badea.

Ea a adaugat ca alte noutati vizeaza finalizarea cursurilor cu doua saptamani inainte de sfarsitul anului scolar, pentru elevii care sustin examene nationale, sistem care a functionat foarte bine inainte de 1990, si sustinerea probelor orale dupa finalizarea cursurilor de catre elevii din clasele a XII-a si, respectiv, a XIII-a.

O alta noutate vizeaza faptul ca reprezentanti ai ONG-urilor si ai parintilor pot solicita aprobare pentru a asista la desfasurarea examenului de bacalaureat.

"Acesta inseamna mai multa transparenta. Reprezentantii ONG-urilor pot sta pe hol, in sali si supraveghea daca probele se desfasoara corect", a mai spus secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar.

Intrebat ce se va intampla cu profesorii care vor ajuta elevii sa fraudeze examenul, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a spus ca acestia vor fi pe cont propriu si "nu vor avea niciodata sprijinul sau solidaritatea nimanui din sistem".

"Eu cred ca profesionalismul cadrelor didactice din Romania trebuie subliniat. El s-a vazut foarte clar cand s-a organizat bacalaureatul impecabil in conditii foarte dificile. Au fost cazuri izolate in care profesorii nu si-au indeplinit sarcinile corect. Aceste cazuri au fost anchetate de organele statului. Nu le transmit decat ca ar putea sa faca aceste lucruri pe cont propriu si nu vor avea niciodata sprijinul sau solidaritatea nimanui din sistem. Eu cred ca cinstea si onoarea profesorilor trebuie sa ii ghideze pe elevi si sa ne arate calea pe care trebuie sa mergem", a afirmat Funeriu.

Citeste si:
Viviana Sposub, acuzată că i-a copiat ținuta Ilincăi Vandici după...
Viviana Sposub, acuzată că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.