Seful Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, Adrian Ioan Toma, este urmarit penal in cazul incendiului din 16 august, fiind acuzat de neglijenta in serviciu.

Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, vineri, inceperea urmaririi penale fata de Adrian Ioan Toma, sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave.

Anchetatorii au stabilit, pe baza probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, ca medicul, in calitate de sef al Sectiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. dr Panait Sarbu" (Maternitatea Giulesti), a gestionat in mod defectuos resursele umane existente, neluand masurile manageriale necesare pentru asigurarea in permanenta, pe orice tura, la salonul de terapie intensiva nou-nascuti, a cate doua cadre medicale, asa cum prevad dispozitiile legale, in conditiile in care numarul nou-nascutilor din salon depasea in mod constant numarul maxim admis, se arata intr-un comunicat al Parchetului instantei supreme, relateaza MEDIAFAX.

  • Care este starea celor sase bebelusi?

Starea bebelusilor raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti, din 16 august, ramane nemodificata fata de zilele precedente, unul dintre bebelusi este in stare critica, avand leziuni severe, iar ceilalti cinci sunt stabili, evolutia leziunilor locale fiind favorabila.

Bebelusul in stare critica are leziuni termice extinse si leziuni respiratorii severe, fiind in continuare dependent de ventilatia mecanica, se arata intr-un comunicat de vineri al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

Starea generala a celorlalti cinci bebelusi este stabila, iar evolutia leziunilor locale este favorabila. Bebelusii au grade diferite de prematuritate si primesc ingrijiri interdisciplinare, locale si generale in Unitatea de Terapie Intensiva Nou-nascuti a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Citeste si:
Noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu, la...
Noi cazuri de bebelusi...

Cinci bebelusi au murit si sase sunt raniti grav in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri de la Maternitatea.

Citeste integral despre Tragedia de la Maternitatea Giulesti in dosarul 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.