Mihai Seitan a spus, joi, ca haosul de la casele de pensii si agentiile pentru ocuparea fortei de munca a fost creat de presa, care "a incitat ca e aglomeratie", idee sustinuta de presedintii Casei de Pensii si ANOFM, cel din urma spunand chiar ca a primit multumiri pentru organizarea la ghisee.

Atat ministrul Muncii, cat si presedintii de la Casa Nationala de Pensii, Doina Parcalabu si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, au sustinut ca aglomeratia din ultimele zile de la casele de pensii si de la agentiile de ocupare nu a fost mai mare decat de obicei, dar ca presa a produs panica, relateaza MEDIAFAX.

"Am luat toate masurile ca aceste actiuni sa se desfasoare normal si sa nu creeze aglomeratie, am largit programul si am marit numarul de ghisee. Lumea s-a prezentat in mare majoritate in ultima zi pentru aceste plati", a explicat ministrul Mihai Seitan.

El a respins ideea ca 500.000 de oameni stau la cozi, asa cum a prezentat presa, precizand ca din informatiile pe care le are, joi, la Casa de Pensii erau "in jur de 20-30 de oameni", iar la Agentia de Ocupare Bucuresti erau "doua - trei persoane".

Potrivit ministrului, dovada faptului ca oamenii nu s-au inghesuit la ghiseu o reprezinta si numarul mic al celor care au depus pana acum declaratiile, fiind vorba de o proportie de sub 10%.

Intrebat daca s-a deplasat la casele de pensii sau la agentiile de ocupare pentru a vedea care este situatia la fata locului, ministrul Muncii a raspuns ca a facut acest lucru si a discutat cu oamenii care intr-adevar s-au plans ca se sta prea mult la cozi, ca nu stiu sa completeze formularele sau ca nu gasesc la sediile institutiilore documentele pe care trebuie sa le completeze.


"Facem un efort sa rezolvam aceste probleme", a asigurat Seitan.

Si presedintele ANOFM, Silviu Bian, a negat ca la Agentia de Ocupare Bucuresti ar fi fost cozi de 500 de persoane, "asa cum a relatat presa", precizand ca la sediul institutiei pe care o conduce a primit chiar scrisori de multumire pentru modul in care au fost organizate ghiseele de la agentiile de ocupare.

Citeste si:
Larisă Udilă a dat cărțile pe față. Cât au plătit ea și Nicole...
Larisă Udilă a dat cărțile pe...

In urma cu o zi, ministrul Muncii a calificat "atacul din presa" potrivit caruia ar fi haos pentru efectuarea acestor plati ca "nejustificat'.

Drepturile de autor: Revolta artistilor romani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.