Directorul interimar al Maternitatii Giulesti, medicul anestezist Victoria Nicolau, s-a prezentat astazi la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiat in dosarul privind incendiul din 16 august. Parintii bebelusilor morti sau raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti sunt de asemenea audiati.

In urma propunerii ministrului Sanatatii si din dispozitia primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, intreaga conducere a Maternitatii Giulesti a fost suspendata, in data de 18 august, pana la finalizarea anchetei privind incendiul. in functia de director al maternitatii a fost numita Cecilia Victoria Nicolau, medic primar anestezist.

Tot astazi, au fost citati pentru audieri parinti ai bebelusilor decedati sau raniti in incendiu, dar si alte cadre medicale din maternitate.

Cei noua parinti ai bebelusilor au fost citati la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru formalitati procedurale, respectiv daca se constituie sau nu parti civile in dosar si, eventual, cu ce sume, au informat astazi surse judiciare. Totodata, si alte persoane au fost convocate de Parchet pentru audieri.

In acest caz a fost arestata, marti, asistenta Florentina Cirstea de la maternitatea Giulesti, de catre Judecatoria sectorului 6, care a admis propunerea procurorilor. [Asistenta de la Giulesti, arestata pentru 29 de zile].

Pe data de 16 august, Serviciul Omoruri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu in legatura cu producerea unui incendiu la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. dr. Panait Sirbu", in urma caruia au decedat, in salonul de terapie intensiva nou-nascuti de la etajul doi, trei bebelusi, alti opt fiind transferati cu arsuri grave la Spitalul Clinic de Urgenta "Grigore Alexandrescu". Ulterior, pe 17 si 18 august au decedat doi nou-nascuti, relateaza MEDIAFAX.

De ce se face vinovata asistenta de la Giulesti

"Avand in vedere cele expuse mai sus, rezulta ca asistenta Florentina Cirstea nu si-a indeplinit atributiile de serviciu stabilite in fisa postului, in sensul ca nu a supravegheat in permanenta copiii aflati in salon si ca, parasind in mod nejustificat salonul, a facut imposibila sesizarea momentului izbucnirii incendiului si luarea masurilor de evacuare a nou-nascutilor in prima faza a declansarii focului. Consecinta acestor incalcari a indatoririlor profesionale a fost una extrem de grava, avand in vedere ca au decedat cinci nou-nascuti si alti sase au suferit vatamari grave ale integritatii corporale", se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva.

Instanta a arestat-o pe asistenta sub acuzatia de ucidere din culpta si vatamare corporala din culpa, fiind emis un mandat pentru 29 de zile
.

Citeste si:
3 sfaturi utile pentru îngrijirea pielii bebelușului pe timp de vară
3 sfaturi utile pentru...

Asistenta a formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.