Judecatorul care a decis arestarea asistentei Florentina Cirstea arata ca aceasta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, parasind in mod nejustificat salonul.Totodata, aceasta nu a sesizat izbucnirea incendiului, astfel ca nu s-au luat masuri de evacuare a bebelusilor.

Judecatoria Sectorului 6 arata in motivarea deciziei prin care a dispus arestarea preventiva a asistentei Florentina Cirstea faptul ca aceasta a avut atitudine oscilanta, incercand sa acrediteze ideea ca a parasit salonul fiind vorba de un caz de forta majora, desi martorii confirma o alta versiune.

  • Asistenta este acuzata pentru mai multe infractiuni

"Infractiunile pentru care inculpata este cercetata, in prezenta cauza, sunt infractiuni safarsite din culpa printr-un concurs de imprejurari. Contributia inculpatei, indiferent de cauzele incendiului, fiind una majora, intrucat aceasta, prin nerespectarea indatorilor de serviciu, nu a depistat declansarea incendiului si nu a asigura posibilitatea salvarii celor 11 bebelusi de la deces, respectiv de la vatamarea corporala grava", se arata in motivare, relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, instanta a apreciat ca asistenta a avut o pozitie oscilanta, declarand initial ca a sesizat existenta unui miros de plastic ars in timp ce hranea un copil, moment in care a iesit pentru a sesiza incidentul. Aceasta a recunoscut insa ulterior ca a lipsit in intervalul de timp in care s-a declansat incendiul.

Potrivit analizei inregistrarii video, asistenta a parasit si a revenit in salonul cezariene inainte ca o alta colega sa paraseasca la randul sau camera. Martora in dosar, colega acuzatei a declarat ca asistenta Cirstea nu-i solicitase sa o inlocuiasca.

  • Florentina Carstea, un pericol?

Instanta are convingerea ca lasarea in libertate a asistentei Cirstea "prezinta un pericol concret pentru ordinea publica, iar masura privarii de libertate este adecvata pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal".
  • Colegele Florentinei Cirstea: "Om deosebit, mama minunata, o parte din ea a murit alaturi de bebelusi"

O parte din omul Florentina Cirstea a murit in incendiu, alaturi de copiii pe care i-a ingrijit, iar imaginea ei trebuie corectata in ochii opiniei publice si ai copilului ei pentru ca ce s-a intamplat putea sa se intample oricui, intrucat procedurile sunt stiute de personal, dar nu pot fi aplicate. Acesta este mesajul pe care il transmit astazi, intr-un comunicat, noua medici specialisti neonatologi, precum si echipa de asistente de neonatologie, moase si asistente de obstetrica-ginecologie de la Maternitatea Giulesti.
Citeste si:
3 sfaturi utile pentru îngrijirea pielii bebelușului pe timp de vară
3 sfaturi utile pentru...

Acestia o cunosc pe asistenta Florentina Cirstea din anii de rezidentiat si sustin ca este una dintre cele mai bune asistente.

Asistentele mai declara ca in ture sunt cel mult doua persoane, volumul de munca si responsabilitati fiind acelasi, adica imens
.

Colegele asistentei incarcerate cer ca aceasta sa fie judecata corect, nu ca pe un criminal deosebit de periculos.
"Dorim ca Florentina Cirstea sa fie judecata corect, sa nu reprezinte imaginea intregului dezastru din sistemul sanitar care ne va afecta pe toti deopotriva pacienti si cadre medicale", conchid asistentele si moasele de la Maternitatea Giulesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.