Starea celor sase bebelusi raniti in incendiul de la Giulesti, internati in Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului "Grigore Alexandrescu" este stationara, deocamdata nefiind semne de ingrijorare, dar prognosticul ramane rezervat, a declarat, sambata, medicul Raluca Alexandru.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitala, Raluca Alexandru, a precizat ca unul din cei sase bebelusi, care are arsuri extensive si de cai respiratorii, ramane in continuare in stare grava, intubat si dependent de ventilatie mecanica.

In cazul celorlalti cinci bebelusi, printre care doua perechi de gemeni - doi baietei si un baietel si o fetita -, nu au intervenit modificari in starea lor de sanatate in ultimele 24 de ore.

Medicul Raluca Alexandru a mai spus ca cei sase bebelusi nu au iesit din starea de soc, dar se poate spune ca daca ei au rezistat mai mult timp, sansele lor de supravietuire sunt mai mari.

  • Boc catre autoritati: Sper ca v-ati invatat lectia

Intrebat despre accidentul de la Maternitatea Giulesti, premierul a declarat ca ancheta procurorilor va fi cea relevanta pentru autoritatile statului si ca trebuie aplicate prevederile si rigorile legii, indiferent despre cine este vorba.

In acelasi timp, Boc si-a manifestat speranta ca accidentul de la maternitate va reprezenta "o lectie" si pentru autoritatile locale care au preluat spitalele. Premierul a spus ca administratiile locale au dreptul de a numi conducerile unitatilor sanitare, dar in acelasi timp au si responsabilitati si trebuie si sa asigure structura elementara de functionare.

Premierul a spus ca sunt in desfasurare anchete legate de dotarile din spitale, ceea ce spera sa reprezinte "si un semn de responsabilitate pentru autoritatile care au spitale in administrare".

Intrebat, in acest context, despre deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Emil Boc a declarat ca in luna septembrie se va face o analiza cu privire la posturile care pot fi deblocate si la numarul acestora, mentionand ca este vorba si despre posturi din justitie, administratie si invatamant superior.

Citeste si:
Noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu, la...
Noi cazuri de bebelusi...

"Vom incerca sa putem aproba posturi suplimentare", a spus Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.