Un subofiter in varsta de 30 de ani, de la o unitate militara din Barlad, s-a impuscat mortal, in timpul serviciului, cu arma din dotare.

Subofiterul care a fost gasit impuscat in cap, sambata dimineata, la o unitate militara din Barlad era seful garzii in momentul producerii tragediei, militarul fiind gasit in camera de garda a unitatii de catre un coleg care a auzit impuscatura, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primelor informatii oferite de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, sergentul Liviu Rotaru, in varsta de 30 de ani, a fost gasit impuscat in cap cu pistolul din dotare, incidentul petrecandu-se in camera de garda a unitatii militare unde isi desfasura serviciul.

Preluat de ambulanta si transportat in stare critica la Spitalul de Urgenta Barlad, subofiterul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale de la Compartimentul de Primiri Urgente declarand decesul acestuia.

"In cursul diminetii de sambata, am primit o sesizare la numarul de urgenta 112 prin care ni s-a semnalat faptul ca in incinta UM 01411 Barlad un militar s-a impuscat in cap, in timpul serviciului, cu pistolul din dotare. Mai multe informatii despre incident nu pot fi oferite deoarece noi, ca si Politie, nu avem aceasta competenta. De altfel, cercetarile in acest caz au fost preluat de procurorii Parchetului Militar Iasi", a declarat, sambata, pentru corespondentul MEDIAFAX Loredana David, responsabil mass-media in cadrul IPJ Vaslui.

Angajat pe baza de contract la UM 01411 Barlad, sergentul Liviu Rotaru era seful garzii in momentul producerii tragediei si raspundea de toate santinelele care pazeau unitatea militara pe schimbul lui.

Pistolul gasit langa subofiter, de altfel arma lui din dotare, era de calibru 9 mm.

  • Sesizarea MapN

"Sambata, 21 august, in jurul orei 04.00, sergentul-major Liviu Rotaru, aflat in serviciu de zi la U.M. 01411 din Barlad, a fost gasit impuscat in cap cu arma din dotare. Echipa medicala de interventie, sosita imediat la fata locului, i-a acordat militarului primul ajutor si l-a transportat la Spitalul de Urgenta din Barlad unde s-a constatat decesul acestuia. Militarul avea 30 de ani si era necasatorit. A fost sesizat pentru a cerceta imprejurarile producerii evenimentului si a fost numita o comisie la nivelul unitatii", se arata intr-un comunicat al MApN.
Citeste si:
Un militar francez a fost găsit mort în camera unui hotel din Capitală
Un militar francez a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.