Specialistii vor identifica in baza ADN-urilor bebelusii decedati la maternitatea Giulesti si vor da corpurile familiilor.
Analizele genetice au fost finalizate, iar criminalistii le-au luat de la Institutul de Criminalistica al Politiei Romane, ADN-urile celor patru bebelusi decedati in urma exploziei de la Maternitatea Giulesti urmand a fi comparate, joi, pentru identificare, apoi corpurile vor fi date familiilor.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca testele ADN au fost finalizate, iar dupa identificarea bebelusilor decedati, in baza acestor analize genetice, vor fi eliberate de medicii legisti cerficatele constatatoare a cauzelor mortii, in baza carora se vor emite certificatele de deces.

Corpurile micutilor se afla la Institutul National de Medicina Legala, unde se face identificarea "cu certitudine", in jurul pranzului urmand a fi date familiilor. Cei patru micuti au murit in urma unei explozii puternice care s-a produs, luni dupa-amiaza, la Maternitatea Giulesti, in sectia de terapie intensiva, unde se aflau 11 bebelusi nascuti prematur.

Trei bebelusi cu afectiuni cardiorespiratorii au murit luni seara, iar un al patrulea a decedat marti dimineata, acestia fiind dusi la INML pentru efectuarea necropsiilor. Un al cincilea bebelus a decedat in noaptea de miercuri spre joi.

Explozia produsa in Sectia Terapie Intensiva de la Maternitatea Giulesti ar fi fost declansata de un scurtcircuit, probabil de la o improvizatie de alimentare a aerului conditionat, respectiv de la neizolarea a doua fire, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Conexiunea respectiva trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza caldurii, s-a incins si in final a inceput sa arda mocnit, ceea ce a declansat o explozie urmata de incendiu, in camera respectiv, care are o suprafata de 30 de metri patrati. Bebelusii au fost transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, profesor doctor Dan Enescu, a declarat ca la arsurile de 50 la suta pe corp se adauga 15 la suta arsuri ale cailor respiratorii superioare, astfel ca sansele de supravietuire ale copiilor sunt minime. Mai mult, patru dintre bebelusi, cu arsuri pe 70-80 la suta din suprafata corpului sunt intubati, declara Dan Enescu.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Seful Departamentul Arsuri al Universitatii din Tel Aviv, Haik Joseff, alaturi de mai multi specialisti israelieni in domeniu, a venit la Bucuresti, pentru a vedea copiii si a exprima o a doua opinie.

"Il cunosc pe profesorul Enescu am discutat de multe ori, am venit sa-i dam o mana de ajutor prietenului de aici. Aici am gasit o echipa de profesionisti care lucreaza ca atare. Toti trebuie sa inteleaga ca aceste cazuri sunt foarte grave si ca exista risc. Nu cred ca mai putem face ceva aici, i-am vazut pe copii, starea lor se poate schimba de la un minut la altul, dar sunt ingrijiti de o echipa profesionista. Am ingrijit copii mici, prematuri, dar nu am vazut atat de multe cazuri la un loc"
, a spus medicul israelian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.