Procurorii au inceput urmarirea penala in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava in cazul accidentului de la Maternitatea Giulesti, a declarat Marius Iacob, procuror sef al Sectiei Urmarire Penala a Parchetului instantei supreme.

Marius Iacob a declarat ca au fost audiati mai multi angajati ai Maternitatii Giulesti, insa asistenta responsabila de salonul de Terapie Intensiva la momentul producerii incediului nu a putut fi audiata fiind in stare de soc, relateaza MEDIAFAX.

Procurorul a mai spus ca toate audierile vor avea loc la Politia Capitalei, pana marti, nepunandu-se problema retinerii personalului medical.

Zece persoane sunt chemate la audieri, marti, de caz ocupandu-se Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei.

In privinta cauzei evenimentului, Iacob a spus ca exista mai multe piste urmarite de specialisti, primele cercetari indicand ca incendiul a izbucnit in interiorul salonului, aparatura medicala fiind arsa.

Procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala a Parchetului instantei supreme a mai spus ca in paralel cu ancheta specialistilor s-a dispus necropsia in cazul celor trei bebelusi decedati la Maternitatea Giulesti, rezultate urmand sa fie date in aproximativ 30 de minute.

De asemenea, au fost recoltate probe pentru stabilirea profilului ADN al bebelusilor, miercuri, urmand sa fie comunicate rezultatele finale, in primul rand familiilor victimelor.

Procurorul Marius Iacob a mai spus ca in cateva zile ar trebui sa fie finalizate concluziile specialistilor legate de cauzele tragediei.

Marti, la Maternitatea Giulesti au venit inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti pentru a face cercetari in legatura cu incidentul.

Anchete pe domenii vor mai face in acest caz echipe ale Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Enel, E. On Gaz.

Tragedie la Maternitatea Giulesti

Presa straina: Serviciile precare din Romania, la baza exploziei de la maternitate

Explozia de la maternitate, cel mai grav accident din ultimele decenii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.