Doua persoane, in varsta de 85 de ani si, respectiv, de 55 de ani, au murit la sfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au fost aduse la unitatea medicala cu febra mare, intre 39 si 42 de grade Celsius, in stare de inconstienta. Spre sfarsitul zilei a mai fost inregistrat un deces din aceeasi cauza.

Potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, medicul Florian Stoian, mai multe persoane au ajuns la unitatea medicala, la sfarsitul saptamanii trecute, cu sindrom hipertermic, iar pentru doua dintre acestea, o femeie si un barbat, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cele doua persoane au fost aduse de ambulante de acasa, cu sindrom febril, in stare de inconstienta, acestea decedand la scurt timp dupa ce au ajuns la spital", a declarat medicul Stoian, care a precizat ca in urma autopsiei se va stabili daca acestea au murit din cauza caldurii sau a unor boli asociate.

Sapte persoane au murit, in perioada 6 - 9 august, la Constanta, din cauza caldurii, medicii legisti stabilind ca in trei dintre cazuri decesul pacientilor a fost cauzat de conditii patologice preexistente, adica afectiuni cardiace, neurologice si oncologice, iar in celelalte situatii a fost vorba despre expunerea la soare la

Canicula face noi victime

Inca un deces asociat caniculei a fost inregistrat in judetul Constanta, acesta fiind al cincilea in aceasta zona a tarii si al saselea la nivel national, iar 391 de persoane au cazut in strada in ultimele 24 de ore, a declarat purtatorul de cuvant al MS, Oana Grigore.

"Pana acum, in Romania au fost inregistrate sase decese, cinci in Constanta si unul in Tulcea, unde caldura poate fi considerata factor favorizant pentru pierderea vietii. Ultimul este un barbat in varsta de 57 ani, internat in Spitalul Judetean din Constanta cu hipotermie", a precizat Oana Grigore.

Aceasta a adaugat ca, in ultimele 24 de ore, la nivel national au fost inregistrate 6.742 de apeluri la serviciile de ambulanta si SMURD, cu 391 cazuti in strada si un deces, avand factor favorizant caldura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.