Serviciile de Ambulanta si SMURD au inregistrat, in ultimele 24 de ore, 6.480 de apeluri, din care 81 pentru cazuti in strada, dublu fata de miercuri, si un deces, al cincilea unde caldura poate fi considerata factor favorizant, a declarat purtatorul de cuvant al MS, Oana Grigore.

"Numarul celor carora li s-a facut rau pe strada s-a dublat in ultimele 24 de ore. De asemenea, barbatul adus, marti seara, din Tulcea, cu hipertermie si intoxicatie cu vapori de vopsea, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala a decedat. Este al cincilea caz unde caldura poate fi considerata factor favorizant de deces, dupa ce alte patru persoana au decedat in Spitalul Judetean Constanta", a spus Oana Grigore.

In Capitala, pana la ora 16.00 au fost inregistrate la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov 581 de apeluri, 321 fiind urgente, din care 14 pentru cazuti in strada, 55 pentru lipotimii si sincope si trei pentru insolatii, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, managerul SABIF, Alis Grasu.

Intrucat canicula se va prelungi si in zilele urmatoare si probabil si in mai multe zile din luna august, Ministerul Sanatatii (MS) reia recomandarile privind evitarea expunerii prelungite la soare intre orele 11.00 si 17.00.

"Recomandam sa fie evitata expunerea indelungata la soare, mai ales la orele amiezii si sa se consume legume si fructe. De asemenea, trebuie consumati minimum doi litri de lichid zilnic si vor fi facute mai multe dusuri. Cei care cunosc varstnici care locuiesc singuri, sa tina legatura cu ei zilnic", a spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

Subsecretarul de stat Raed Arafat anunta, miercuri, ca in urma necropsiei s-a stabilit ca patru din cele sapte decese de la Spitalul Judetean Constanta au fost probabil favorizate de canicula, victimele suferind infarct miocardic si insuficienta respiratorie acuta.

De joi si pana sambata, temperaturile vor depasi 35 de grade, mai ales in regiunile sudice si estice, iar indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati, potrivit avertizarii cod galben emise de meteorologi.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.