O brutarie dintr-un sat bihorean a fost inchisa de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, dupa ce un barbat a gasit o baterie de ceas intr-o paine, iar comisarii au descoperit, in urma unui control, excremente de rozatoare in spatiile de depozitare si alte nereguli la productie.
Brutaria din satul bihorean Fegernicul Nou, comuna Sarbi, a fost inchisa, miercuri, de comisarii de la Protectia Consumatorilor, dupa ce un barbat din Abram a gasit o baterie de ceas intr-o paine, relateaza MEDIAFAX.

"In paine era o baterie de ceas, ceea ce pe fluxul de productie nu avea cum sa fie. In urma controlului, am constatat o serie de deficiente. In spatiile de depozitare a fainii au existat urme de rozatoare si excremente, nu erau completate fisele de coacere a painii si nu s-a putut face dovada ca faina a fost cernita inainte de a ajunge in preparat, iar astfel bateria ar fi putut ajunge in paine. Am verificat, iar acele fise existau, dar nu erau completate. Probabil ca din cauza faptului ca administratorii sunt plecati in concediu", a declarat, joi, Sebastian Secosan, seful CJPC Bihor.

Potrivit acestuia, firma respectiva nu mai figureaza in evidentele CJPC cu abateri, iar ca prima masura comisarii au inchis brutaria si vor intocmi un proces-verbal de contraventie, dispunand, totodata, si masuri de remediere.

"Pentru ca administratorii sunt plecati, procesul-verbal de contraventie nu a putut fi finalizat, dar oricum vor primi o amenda. Am dispus igienizarea si deratizarea magaziei, iar, daca angajatii vor remedia problemele constatate, brutaria poate fi redeschisa oricand, cu conditia sa ne prezinte dovada ca au facut acest lucru", a spus Secosan.

Bateria a fost gasita in paine saptamana trecuta, de Dorel Grama, un pensionar in varsta de 61 de ani, din localitatea Abram, care a cumparat-o de la magazinul din sat.

"Painea era intr-o punga, feliata, pe care scria numele firmei Ionali din Fegernicu Nou. Mancand din ea, am simtit ca e ceva amar, dar nu am dat importanta pe moment. Mai tarziu am vrut sa musc si, cand am ridicat painea, am vazut ca straluceste ceva in felie. Am crezut ca o fi bila de la malaxor, ca s-o fi defectat ceva, dar cand m-am uitat mai bine am vazut ca era o baterie de ceas", a declarat Dorel Grama.

Citeste si:
Cum prelungești viața bateriei telefonului tău? 5 sfaturi practice
Cum prelungești viața...

Barbatul a afirmat ca, la o ora dupa ce a mancat, i s-a facut rau, la fel si vecinului care a mancat impreuna cu el. "Ne-a consultat un medic, care ne-a spus ca trebuie sa facem analize, mai ales ca eu inca nu ma simt bine. Nu vreau daune morale, pentru ca nu din rautate am sesizat intamplarea, ci vreau doar ca proprietarii brutariei sa ne plateasca medicamentele si analizele, pentru ca vecinul e somer, iar eu pensionar si nu avem banii acestia", a spus Grama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.