Autoritatile administrative din sectorul 3, 4 si 6 au luat masuri pentru protejarea populatiei contra caniculei, fiind instalate corturi si puncte de prim ajutor, dotate cu aer conditionat, in care se distribuie apa potabila. Cetatenii au la dispozitie si linii telefonice speciale.

Punctele de prim-ajutor din Sectorul 3 vor functiona intre orele 10.00-18.00, in incinta centrelor de informare situate in zonele Baba Novac - in fata restaurantului Rucar, la intersectiile Theodor Pallady cu 1 Decembrie 1918 si Piata Trapezului, Istriei cu Ramnicu Valcea, Liviu Rebreanu cu Nicolae Grigorescu si la statia de metrou Titan, a anuntat autoritatea adminsitrativa de sector.

Toate strazile dintre blocuri vor fi degajate de cablurile transversale care impiedica accesul ambulantelor si autovehiculelor Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta. De asemenea, fantanile arteziene amenajate vor avea program prelungit de functionare, iar arterele aflate in administrarea primariei vor fi stropite mai des.

Pe raza Sectorului 4 au fost amplasate sase corturi de prim ajutor, dotate cu aer conditionat, in care se distribuie apa potabila, in zonele Piata Unirii, Piata Progresul, Parcul Tineretului, statia de metrou Constantin Brancoveanu si zona Big Berceni.
Au mai fost amenajate si noua puncte de prim - ajutor in incinta Primariei Sectorului 4, la sediile Directiei Generale de Impoxite si Taxe Locale Sector 4 situate pe Soseaua Oltenitei nr. 37-39 si pe Calea Serban Voda nr. 43, in incinta pietelor Progresul si Sudului, la Serviciul de Stare Civila din strada Gramont nr. 26, precum si alte doua puncte la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor din strada Straduintei nr.1.

Atentie: Medicii recomanda evitarea expunerii excesive la soare

Punctele de prim-ajutor functioneaza in intervalul orar 9.00 - 18.00 si sunt dotate cu dozatoare de apa plata, aparate de aer conditionat, paturi pliante, masa, scaune si pahare de unica intrebuintare. Totodata, Primaria Sectorului 4 pune la dispozitia cetatenilor si o line telefonica tip Tel Verde, astfel ca la numarul 0800.800.440 pot fi semnalate eventualele probleme cauzate de canicula.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 6 va asigura serviciul de permanenta la sediul institutiei din Calea Plevnei nr. 147-149 (tel. 021. 9856), stabilind locatiile in care au fost amplasate punctele pentru acordarea primului ajutor si de distribuire a apei potabile, pentru perioada caniculara, care vor fi deschise pana la orele 18.00.

Aceste puncte de prim ajutor, care vor fi deschise pana la ora 18.00, vor functiona la Hypermarket Plaza Romania, Hypermarket Cora, Hypermarket Carrefour Orhideea, la Primaria Sectorului 6 si in incinta Centrului pentru Informare Cetateneasca si Incasarea Amenzilor de Circulatie din Drumul Taberei nr. 40.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Cod galben de canicula in Bucuresti si 21 de judete

Potrivit administratiei publice de sector, alte trei puncte de prim-ajutor vor functiona pe toata perioada caniculei, in intervalul orar 10.00 - 18.00, pe Bulevardul Uverturii nr. 81, in incinta Complexului de Servicii Sociale "Sf. Nectarie", pe Splaiul Independentei nr. 200 la Centrul de Primire in Regim de Urgenta "Arlechino", pe Aleea Istru nr. 4 la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilitati "Sf. Andrei", cetatenii aflati in tranzit in Sectorul 6 primind apa rece in 25 de puncte amenajate in sector.

Prefectul Capitalei a solicitat, luni, edililor de sector si primarului general reactivarea masurilor pentru prevenirea si diminuarea efectelor caniculei, avand in vedere ca pana miercuri, in Bucuresti temperaturile vor fi caniculare, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.