Meteorologii au emis luni o avertizare cod galben de canicula pentru Bucuresti si 21 de judete din estul, sudul si sud-estul tarii

Astfel, pana miercuri, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade si izolat chiar si 37 de grade, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in perioada 2-4 august, vremea va fi calduroasa, si chiar caniculara in cursul dupa-amiezelor, cand indicele de confort termic ITU va atinge si va depasi pragul critic de 80 in sudul si estul tarii, dar si pe arii restranse, in regiunile vestice si centrale.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade si izolat 36 - 37 de grade in cea mai mare parte a Moldovei si a Munteniei, in Dobrogea continentala, precum si in sudul Olteniei.

Meteorologii au emis avertizare cod galben pentru Bucuresti si judetele Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt. Potrivit hartii intocmite de meteorologi, ultimele sapte judete se vor confrunta doar partial cu fenomenele anuntate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.