Social28 Iulie 2010

Lectura de un minut

RATB va lansa, la 1 august, noua rute catre manastiri si obiective turistice din apropierea Bucurestiului, inclusiv catre Parcul Natural Comana, una dintre cele mai mari zone umede din Romania, a declarat, marti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

In acest sens, ministerul a incheiat un protocol cu RATB. Cursele vor fi operate in zilele de sambata si duminica si sarbatori legale iar pretul unui bilet va fi de 15 lei, scrie MEDIAFAX.

"Vor fi excursii de o zi sau doua, care vor viza obiective de interes national. Credem ca aceste rute vor avea mare succes, deoarece nu toti isi permit sa mearga in vacante", a declarat Udrea intr-o conferinta de presa.

Ea a adaugat ca persoanele care vor opta pentru aceste excursii vor putea asista la slujbele religioase de la manastirile respective.

Udrea a spus ca avea in plan acest proiect inca de anul trecut, insa nu l-a putut pune in practica in lipsa unui partener.

Citeste si:
Cât de mult s-a schimbat România după starea de urgență
Cât de mult s-a schimbat...

"Am gasit in RATB un partener prompt si care ne-a pus la dispozitie autobuzele cu care se va merge in excursii. MDRT a pus la dispozitie informatii despre obiectivele turistice din Bucuresti si judetul Giurgiu si se va implica in promovarea acestor vizite", a mentionat ministrul Turismului.

Udrea a precizat ca intentioneaza sa extinda aceste curse si in timpul saptamanii.

"Am facut un prim pas pentru dezvoltarea transportului public urban. Promovarea acestor rute se va face prin ghiduri disponibile la casele de bilete", a declarat Adrian Crit, director la RATB.

RATB va opera curse pe traseele Ghencea-Piata Presei Libere-Manastirea Caldarusani-Manastirea Balamuci; Ghencea-Piata Sfanta Vineri-Granitul-Manastirea Cernica-Manastirea Pasarea; Piata Sfanta Vineri-Ghencea-Manastirea Ciorogarla; Piata Presei Libere-Ghencea-Biserica Adormirii Maicii Domnului Calugareni-Biserica Sf. Ilie Calugareni-Biserica Sfintii Voievozi Hulubesti; Piata Presei Libere-Piata Sfanta Vineri-Biserica Adormirii Maicii Domnului Calugareni-Biserica Sf. Ilie Calugareni-Biserica Sfintii Voievozi Hulubesti.

Celelalte rute sunt Piata Presei Libere-Ghencea-Biserica Sf. Gheorghe Branistari-Parcul National Comana;
Piata Presei Libere-Ghencea-Manastirea Ciorogarla; Piata Presei Libere-Piata Sfanta Vineri-Manastirea Cernica-Manastirea Pasarea; Piata Sfanta Vineri-Piata Presei Libere-Manastirea Caldarusani-Manastirea Balamuci.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.