Aproape 300 de gospodarii din trei localitati din judetul Caras-Severin au fost inundate, sambata seara, iar circulatia pe mai multe drumuri a fost blocata. Si in judetul Mehedinti aproape 30 de localitati au ramas fara energie electrica in urma furtunii

Furtuna produsa in judetul Caras-Severin nu a durat mai multe de o jumatate de ora. Puhoaiele care au venit de pe versanti au intrat in beciurile oamenilor, au luat cu ele animalele mici si au blocat circulatia pe unele drumuri, relateaza NewsIn. Cele mai multe probleme au fost inregistrate in localitatea Golet.

"Din datele primite la dispeceratul ISU, reiese ca au fost afectate 150 de case la Golet, 100 in Slatina Timis si 40 in Bucosnita. De asemenea, a fost perturbata circulatia rutiera pe DE 70, precum si pe doua drumuri judetene", a declarat, la Realitatea Tv, Anca Balint, purtator de cuvant al ISU Caras-Severin.

La Caransebes au fost inundate 13 strazi, iar la Oravita, acoperisul unei biserici greco-catolice a fost distrus partial de un fulger. Si in judetul Mehedinti au fost inregistrate probleme in urma furtunii. La Drobeta Turnu Severin, strazile au fost impracticabile, un acoperis a cazut de pe un bloc, iar o masina a fost distrusa de un copac. Tot din cauza furtunii, pe DE 70, intre Drobeta Turnu Severin si Orsova, nu s-a putut circula timp de peste o ora.

  • Aproape 30 de localitati din judetul Mehedinti au ramas fara energie electrica
Aproape 30 de localitati din judetul Mehedinti au ramas fara energie electrica in urma furtunii produse in noaptea de sambata spre duminica, mai multe retele de joasa si inalta tensiune, dar si posturi de transformare fiind avariate de trasnete ori de copacii cazuti, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit ISU Drobeta, doua strazi din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost inundate sambata seara si, timp de aproape o ora, circulatia rutiera a fost blocata. Este vorba de Calea Timisoarei - care face legatura intre Drobeta Turnu Severin si judetul Caras-Severin, precum si pasajul din dreptul Termocentralei de la Halanga. Cea mai afectata zona din municipiul Drobeta Turnu Severin a fost cea de nord, unde pompierii au actionat pentru degajarea unui acoperis care se desprinsese de pe blocul V, aflat pe strada Crisan. Pe aceeasi strada, dar la blocul C8, plafonul unui autoturism marca Renault a fost facut praf din cauza unui copac care a cazut pe acesta.

Duminica dimineata, ISU Drobeta a intervenit pentru demontarea unei terase de lemn amenajate la etajul patru al unui bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin, afectata de furtuna. Seful Centrului Operational din cadrul ISU Drobeta, cpt. Liviu Boruga, a declarat ca, in cursul noptii de sambata spre duminica, au actionat pentru inlaturarea efectelor furtunii 26 de pompieri, cu doua autospeciale, doua camioane cu motopompe cu o putere de 5000 de litri pe minut si mai multe autoturisme de teren.

Citeste si:
reConstruct Forum 2023: Cât mai avem de așteptat până când...
reConstruct Forum 2023: Cât...

Mai multe gospodarii din judetul Arad au fost inundate in urma ploilor torentiale

Mai multe gospodarii si institutii din municipiul si judetul Arad au fost inundate in urma ploilor torentiale din noaptea de sambata spre duminica, iar cateva drumuri judetene au fost blocate temporar de copacii rupti de vantul puternic, transmite corespondentul NewsIn.
Conform unui comunicat al Prefecturii Arad, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit cu motopompe la 16 gospodarii din municipiul Arad, pentru evacuarea apei.

„In urma ploilor torentiale din cursul serii de sambata si duminica, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit in 16 gospodarii din municipiul Arad pentru evacuarea apei. De asemenea, s-a intervenit intr-o institutie de invatamant - Colegiul National «Elena Ghiba Birta»- , la trei obiective economice si un susbsol al unei institutii publice“, se mentioneaza in comunicatul Prefecturii Arad.

Citeste si:
Se scumpește factura la curent. Cât vor plăti românii pentru...
Se scumpește factura la...

De asemenea, s-a intervenit la Sebis pentru indepartarea unui copac cazut pe carosabil, iar la Prunisor pentru un copac cazut pe DJ 793. „La Groseni, comuna Barzava, s-a intervenit pentru evacuarea apei in trei gospodarii. La Capalnas (Birchis) s-a intervenit pentru indepartarea de pe carosabil a trei copaci cazuti pe DJ 707 B“, se mai mentioneaza in comunicatul Prefecturii Arad.

Prefectul Aradului, Calin Bibart, a instituit serviciu de permanenta la primariile din localitatile unde s-au semnalat probleme si a cerut maxima operativitate in rezolvarea eventualelelor probleme cauzate de inundatii.

Citeste si: [Ploi torentiale in aproape toata tara]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.