Trei persoane acuzate ca au infiintat o fabrica de cannabis complet utilata si autonoma in localitatea bihoreana Batar au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT Oradea.

Politistii BCCO Oradea - Serviciul Antidrog au finalizat cercetarile fata de Timy Bosman, 37 de ani, cetatean belgian, Ionel Abrudan, 53 de ani, si Pavel Romocea, 55 de ani, ambii din Oradea, anchetati pentru constituirea unui grup infractional care a cultivat plante de cannabis in scopul traficarii. Cei trei sunt acuzati ca au pregatit si dotat special un imobil din localitatea bihorene Batar, in vederea obtinerii unor culturi de cannabis de calitate.

La perchezitia efectuata in luna mai la imobilul respectiv, politistii antidrog au ridicat 32 kilograme de plante de cannabis, alte 1,3 kilograme de inflorescenta de cannabis, precum si documentatie ampla privind plantarea, cresterea, intretinerea si evolutia plantelor de cannabis, relateaza Mediafax.

Cladirea era structurata pe doua niveluri, compartimentate pe 30 de camere, amenajate cu ghivece si instalatii electrice necesare dezvoltarii plantelor. Geamurile imobilului, prevazute cu un generator autonom de curent electric de mare putere, erau total izolate de exterior cu placaje si spuma poliuretanica, in interior aflandu-se numeroase dispozitive si materiale necesare culturii de cannabis, inclusiv o trusa pentru masurarea umiditatii, PH-ului si temperaturii.

Intr-una dintre halele de la parterul fabricii au fost gasite 800 de ghivece din plastic goale, gramezi mari de pamant special pregatit pentru plante, un generator de aer cald, cu alimentare pe gaz, precum si material lemnos. De asemenea, au fost descoperite postamente amenajate din lemn, izolate cu folie de umiditate, de culoare neagra. In fiecare incapere erau montate dispozitive reflectorizante cu lampi de iluminat, ventilatoare de aer, filtre de aer, precum si tubulatura flexibila de aerisire.

In opt incaperi de la etaj au fost gasite plantatii si instalatii identice, respectiv aproximativ 1.600 de ghivece cu pamant, dotate cu aparatura aferenta si pregatite pentru plantare. In alte cinci camere erau amplasate ghivece cu 860 de plante de cannabis ajunse la maturitate, pregatite pentru recoltare, dar si un aspirator special, in cuva caruia se afla inflorescenta din planta de cannabis.

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

  • Capul retelei nu se afla in Romania

Potrivit politistilor, belgianul Timy Bosman este cel care a asigurat plantarea, ingrijirea si recoltarea inflorescentei plantelor de cannabis, asigurand totodata si paza locatiei.

Ionel Abrudan a avut ca sarcini alegerea locatiei, inchirierea imobilului, precum si procurarea diferitelor materiale necesare bunei functionari a plantatiei, acesta racolandu-l si pe Pavel Romocea, pentru montarea instalatiilor electrice din hala si intretinerea acestora.

Anchetatorii au stabilit ca aceasta grupare a fost constituita, finantata si condusa de catre un cetatean belgian, fata de care in prezent se efectueaza cercetari in colaborare cu autoritatile belgiene, in vederea documentarii si probarii activitatii sale infractionale.

Prin rechizitoriul intocmit de catre procurorii DIICOT Oradea, s-a dispus trimiterea celor trei suspecti in judecata, din care belgianul in stare de arest, iar cei doi romani in libertate. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca pedepse cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani.

Citeste si:
Membru al partidului AUR, prins cu droguri la intrarea în Parlament
Membru al partidului AUR,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.