Autoritatile din judetul Dambovita au transmis Ministerului Administratiei si Internelor raportul privind pagubele produse de inundatiile si ploile abundente din luna iunie, valoarea acestora depasind 40 de milioane de lei.

Potrivit evaluarilor realizate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta din subordinea prefectului Iancu Caracota, in urma conditiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioada, au fost afectate 38 de case, patru anexe gospodaresti, 100 de fantani, patru scoli, dar si Tabara „Stejarul”, unde s-a reactivat o alunecare de teren, relateaza NewsIn.

De asemenea, au fost avariate peste 20 de km de drumuri judetene si comunale, aproape 30 de km de drumuri forestiere, 11 poduri, sase podete, sase traversari pietonale si aparari de mal pe o distanta de 1,6 km.

Peste 18.000 de hectare de teren agricol au fost afectate de precipitatiile abundente, cea mai afectata fiind cultura de floarea soarelui (4.550 ha). Nu au scapat nici culturile de grau si secara (4.265 ha), porumb (1.755 ha), orz si orzoaica (1.094 ha).

Citeste pe acelasi subiect:

Ce au lasat in urma inundatiile?

Inundatiile au mai facut o victima


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.