Primarul si viceprimarul comunei argesene Maracineni au fost arestati preventiv pentru 29 de zile luni, dupa ce magistratii Tribunalului Arges au admis recursul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti impotriva deciziei prin care cei doi edili au fost pusi in libertate.

Astfel, primarul Niculae Serban si viceprimarul Ion Tentea, acuzati de fapte de coruptie, se intorc in arestul IPJ Arges dupa doar o zi de libertate, transmite corespondentul NewsIn.

"Admite recursul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti impotriva incheierii de sedinta din data de 17 iulie 2010, pronuntata de Judecatoria Pitesti in dosarul nr. 14458/280/2010. Caseaza incheierea recurata si rejudecand, in baza art. 149/1 alin. 10 Cod procedura penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, iar in temeiul dispozitiilor art. 148 literele b si f Cod procedura penala, dispune arestarea preventiva a inculpatilor Serban Niculae si Tentea Ion, pe o perioada de 29 de zile, incepand cu data efectivei incarcerari. Respinge ca tardiv recursul declarat de inculpatul Serban Niculae si il obliga pe acesta la plata sumei de 20 lei cheltuieli judiciare catre stat (...). In baza art. 151 Cod procedura penala, dispune emiterea mandatelor de arestare preventiva. Definitiva", se arata in incheierea de sedinta a Tribunalului Arges.

Sambata, magistratii Judecatoriei Pitesti au respins propunerea procurorilor de a emite mandate de arestare preventiva pe numele primarului comunei argesene Maracineni, Niculae Serban si a viceprimarului Ion Tentea, cercetati pentru fapte de coruptie, cei doi primid interdictie de parasi localitatea.

Procurorii au declarat recurs la decizia Judecatoriei Pitesti.

Primarul Niculae Serban a fost retinut vineri, de procurorii Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in legatura cu o fapta de coruptie si uz de fals. In aceeasi zi, a fost retinut si viceprimarul Ion Tentea, sub aceleasi acuzatii pentru care a fost retinut si primarul Niculae Serban.

Patru persoane, printre care primarul si viceprimarul comunei argesene Maracineni, sunt urmarite penal pentru infractiuni de coruptie. Marti, anchetatorii au efectuat perchezitii in trei locatii: la locuinta primarului Niculae Serban, a viceprimarului Ion Tentea si la sediul Primariei Maracineni, de unde au fost ridicate mai multe acte.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Conform unor surse judiciare, pe numele celor doi edili ar fi fost facute denunturi privind supraevaluarea unor lucrari publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.