Aeroportul International Henri Coanda a gazduit sambata un spectaculos show aviatic.

Evenimentul numit Otopeni Air Show a durat trei ore si a fost dedicat unor nume de referinta in istoria aviatiei mondiale: Aurel Vlaicu si Henri Coanda. Spatiul viran din preajma pistei unde s-au desfasurat acrobatiile, s-a transformat intr-un adevarat teren de picnic. Mii de bucuresteni, cu paturi, umbrelute, pachetele de acasa urmaresc curiosi jumbuslucurile aparatelor de zbor.

Vezi aici video de la Otopeni Air Show

Un spectacol oferit de Juris Kairys a tinut cu sufletul la gura publicul. Avionul de acrobatie pilotat de icarul rus, a facut o demonstratie de zile mari. Manevra "dansul betivului", in care aparatul coboara fara a fi controlat, da senzatia ca avionul se poate prabusi oricand, transmite Adevarul.

Programul de acrobatie s-a incheiat cu evolutia elicopterelor Aluouette 316 fabricate la Brasov. Aparatele au fost folosite in filmul "Vacarmul" cu Louis de Funes dar si de Jandarmeria franceza. Elicopterele au zburat la joasa altitudine si s-au rasucit in zbor, spre deliciul publicului.

Berceanu a deschis show-ul

Ministrul transporturilor Radu Berceanu a deschis sambata show-ul Otopeni Air 2010, acest eveniment fiind celebrat in mai multe locuri din tara in amintirea aviatorilor Aurel Vlaicu si Henri Coanda, ocazie cu care ministrul a pilotat sambata un avion Cessna.

Astfel, Radu Berceanu a pilotat un avion Cessna, in deschiderea spectacolului, conducand o formatie de sapte aeronave, dintre care patru avioane Cessna si trei elicoptere Eurocopter, transmite NewsIn.

"Celebram primul zbor cu un aparat construit de Aurel Vlaicu, pilotii civili si militari care participa incercand sa aduca un omagiu celor care au fost pionierii aviatiei", a declarat sambata Radu Berceanu la Otopeni Air Show 2010.

El a precizat ca a acumulat peste 350 de ore de zbor de-a lungul timpului si a adaugat ca Aeroclubul Romaniei are baze in 43 de localitati din tara pentru persoanele care vor sa imbratiseze meseria de pilot.

Citeste si:
Bucureștenii vor plăti și în acest an același preț pentru gigacalorie
Bucureștenii vor plăti și în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.