Judecatoria Craiova l-a condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pe timisoreanul Adrian Iosif Cocoana, soferul care, in 2008, a accidentat mortal un pieton, pe un trotuar din Timisoara, in timp ce se afla la volanul unui autoturism Ferrari, transmite corespondentul NewsIn.

“Completul de judecata a decis, in dosarul lui Adrian Cocoana, ca acesta se face vinovat de mai multe infractiuni. El a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, trei ani pentru parasirea locului accidentului si un an pentru vatamare corporala. Magistratii Judecatoriei Craiova au cumulat pedepsele si a ramas cea mai mare, de patru ani cu executare pentru ucidere din culpa“, a declarat Cristina Craciunoiu, purtator de cuvant al Judecatoriei Craiova.

Hotararea Judecatoriei Craiova nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Dolj.


Adrian Iosif Cocoana a ajuns in atentia oamenilor legii dupa ce, pe 19 august 2008, in timp ce se afla la volanul unui autoturism Ferrari, l-a accidentat mortal pe Lucian Reja si a ranit-o pe prietena acestuia, chiar in centrul orasului Timisoara.

Soferul a fugit de la locul accidentului, dar s-a predat la Politie dupa aproape 24 de ore.

  • Adrian Cocoana a fost arestat preventiv in 21 august 2008.

In 9 octombrie 2008, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timis l-au trimis in judecata pe Iosif Adrian Cocoana pentru ucidere din culpa, vatamare corporala grava si pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile publice.

  • In noiembrie 2008, dosarul intocmit pe numel lui Cocoana a fost stramutat de la Judecatoria Timis la Judecatoria Craiova, la solicitarea acuzatului, care a spus instantei ca una din partile civile in proces, Cristina Rohnean, este sora vicepresedintei Tribunalului Timis.

In decembrie 2008, Adrian Cocoana a fost pus in libertate, printr-o decizie a Tribunalului Dolj.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.