Mai multe gospodarii din doua comune vasluiene au fost inundate, miercuri seara, in urma unei ploi torentiale. Aluviunile aduse de pe versanti au ingreunat circulatia pe DN 15D Vaslui-Roman, in zona localitatii Stefan cel Mare din judetul Vaslui, iar drumurile din comuna Stefan cel Mare au fost grav afectate.

Zeci de gospodrii au fost inundate si alte zeci sunt izolate, dupa o furtun violenta in Arges

Zeci de gospodarii si beciuri au fost inundate, un drum judetean si unul comunal au fost afectate si mai multe podete au fost avariate in urma unei furtuni puternice care s-a produs miercuri seara in judetul Arges, potrivit NewsIn.

Ploaia torentiala a provocat pagube serioase si in comuna Mihaesti. "Totodata, in comuna Mihaesti, pe raza satelor Draghici si Rudeni, din cauza precipitatiilor cazute, au fost inundate curtile si beciurile a aproximativ 50 de gospodarii, a fost afectata partea carosabila a DJ 738 pe doua portiuni cu o lungime de 100 m si respectiv 20 m, unde circulatia se desfasoara pe un singur sens de mers", potrivit IPJ Arges.

Drumul comunal care face legatura intre centrul comunei si satul Rudeni, din comuna Mihaesti, a fost distrus, astfel incat 60 de familii din Rudeni au ramas izolate.

Furtuna violenta in Vaslui

”Toate drumurile comunale au fost distruse de ploi. Cei aproximativ 5 km de drum comunal nu mai au piatra deloc. Aceasta a fost practic maturata. Zeci de tone de piatra se afla in santurile de pe marginea soselei la ora actuala”,
a declarat Mihai Moraru, viceprimarul comunei Stefan cel Mare, potrivit NewsIn.

Ploile abundente din ultimele ore au produs pagube si in doua localitati din comuna Ivanesti, din judetul Vaslui, aici fiind inundate peste zece gopodarii.

”Am fost anuntati de primarul din zona, care a solicitat ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Am vorbit cu autoritatile din comuna si se pare ca ruperea de nori a afectat mai multe gospodarii. A plouat foarte tare intr-un interval foarte scurt si din aceasta cauza au aparut problemele”
, a declarat prefectul de Vaslui, Levente Szekely.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.