Autoritatile din Iasi, Neamt si Botosani organizeaza tabere pentru 250 de copii ai sinistratilor din cele trei judete, finantarea fiind asigurata din donatii pe care le-au obtinut prefecturile sau primariile din zonele calamitate, transmite corespondentul NewsIn.

Prefectura Iasi va organiza doua sesiuni de tabere pentru 150 de copii din localitatile iesene afectate de inundatii, dar si din comuna Saucesti, judetul Bacau. Potrivit prefectului, copiii vor avea ocazia sa petreaca in Iasi cateva zile de vacanta, cu un program care sa includa si o excursie in nordul Moldovei. Pentru a finanta initiativa, Prefectura a inceput inca de saptamana trecuta o campanie de strangere de fonduri, reusind sa stranga pana acum cateva zeci de mii de lei.

Consiliul Judetean Neamt organizeaza o tabara de o saptamana pentru 40 de copii, la Complexul Turistic Negulesti. Potrivit reprezentantilor institutiei, copiii sunt din localitatile Buruienesti si Rotunda, comuna Doljesti. Sustinerea financiara a fost asigurata in acest caz prin donatiile facute de salariati ai CJ, sefi ai institutiilor deconcentrate si politicieni.

Peste 60 de copii din localitati botosanene afectate de inundatii vor fi dusi in tabara in zona Brasovului si in Borsec. Copiii vor face excursii la obiective turistice, fiind asigurate pentru acestia conditiile de cazare si transport, dar si haine sau incaltaminte.
Toate grupurile de copii, din cele trei judete, vor fi insotite in excursii de cadre didactice.

In cele trei judete, inundatiile au provocat pagube semnificative. Deocamdata, doar Prefectura din Iasi a anuntat ca au fost raportate pagube totale in valoare de 27 milioane de euro de catre comitetele locale pentru situatii de urgente. In Botosani, miercuri, se va intruni Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgente pentru discutarea si aprobarea evaluarilor financiare raportate de comitetele locale, in timp ce in Neamt, la inceputul acestei luni, o situatie preliminara arata pagube de cel putin 37 milioane de lei.

Citeste si:
Copiii din Diaspora, veniți în taberele din Neamț și...
Copiii din Diaspora, veniți...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.